Şedinţă maraton în Consiliul Local Alexandria

Şedinţă cu scântei şi nelipsită de atacuri la persoană în ultima şedinţă a Consiliului Local Alexandria. Pentru mai bine de două ore şi jumătate, şedinţa începând în jurul orei 14:00 şi terminându-se după ora 16:30, unii dintre consilierii locali alexăndreni au lăsat bunul simţ acasă şi au aruncat cuvinte jignitoare colegilor.
“Hoţi”, “profitori”, “îmbogăţiţi pe spinarea banului public”, sunt doar câteva dintre apelativele tăioase pe care şi le-au aruncat consilieri în timpul dezbaterilor interminabile.
3 minute pentru fiecare proiect. De atât au avut nevoie consilierii locali alexăndreni pentru a încheia una dintre cele mai lungi şedinţe din noua legislatură.
Toate cele 55 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut cu bine de votul consilierilor. Doar câteva fiind aprobate la limită şi asta deoarece şi consilierii PP-DD au avut ceva de împărţit cu primarul Drăguşin şi au trecut în “opoziţie” alături de consilierii PDL.
Proiectele “problemă” au făcut referire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivele de investiţii „Reabilitare trotuare şi intrări în curţi de pe străzile 1 Decembrie, 1907, Fraţii Goleşti şi Tudor Vladimirescu, pe tronsonul cuprins între Strada Alexandru Ghica şi Negru Vodă. Toate aceste proiecte au fost aprobate cu 13 voturi pentru şi 5 abţineri(2 pedelişti şi 3 pepededişti).
Printre subiectele aprinse dezbateri s-a aflat şi proiectul de hotărâre referitor la “aprobarea actualizării documentaţiei pentru obiectivul Semnal de intrare în municipiul Alexandria”. În acest caz consilierii PDL au votat împotrivă şi asta pentru că nu consideră oportună investiţia în valoare de 200.000 de euro în această perioadă de criză.
Primarul Alexandriei, Victor Drăgusin, a precizat că, pentru început, va fi realizat un singur semnal de intrare în Alexandria, pe Drumul European 70, dinspre Bucureşti. Valoarea acestui semn de intrare în municipiul se va ridica la suma de 1,7 miliarde lei.
Proiectul a fost aprobat cu 13 voturi pentru, 3 abţineri şi 2 împotrivă.
Cu două voturi împotrivă a fost aprobat şi proiectul de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului local al municipiului Alexandria pe anul 2013.
Tras la indigo a fost şi votul cu privire la “aprobarea execuţiei bugetului local al municipiului Alexandria la 30 septembrie 2013”, dar şi acela cu privire la aprobarea “organigramei, a statului de funcţii şi a numărului de personal ale Poliţiei Locale Alexandria”.
La finalul şedinţei a fost ales şi viitorul preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni în persoana social-democratului Dragoş Petcu.

Claudiu DUMITRACHE