Şedinţă de îndată a consilierilor alexăndreni

Consilierii locali alexăndreni s-au întâlnit într-o şedinţă de îndată pentru a aproba două proiecte de hotărâre ”care nu mai suportau întârziere”. Doar 14 dintre cei 18 aleşi au avut chef să participe la şedinţa în care s-a votat redistribuirea unor sume pentru două unităţi de învăţământ care au primit personalitate juridică şi convenţia dintre Municipiul Alexandria, SC Termic Calor SERV şi SC Wirom Gaz.
Primul proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi a făcut referire la ”redistribuirea sumelor între unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din cadrul aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale în cadrul bugetului local al municipiului Alexandria pe anul 2013”.
Acest proiect a fost propus ca urmare a faptului că unităţilor de învăţământ nou înfiinţate cu personalitate juridică, Grădiniţa cu Program Prelungit nr.8 şi Şcoala Gimnazială nr. 6 Alexandria au primit prin redistribuire sume pentru bunuri şi servicii. În aceste condiţii a fost necesară includerea în buget a acestor bani în vederea plăţii urgente a sumelor restante.
Proiectul a fost votat în unanimitate fără ca vreunul dintre consilieri să aducă vreun amendament.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre i-a vizat pe alexăndrenii care sunt încă branşaţi la sistemul de încălzire centralizat al municipiului. Consilierii au trebuit să avizeze convenţia dintre Municipiul Alexandria, SC Termic Calor Serv şi Wirom Gaz. Prin această convenţie s-a stabilit ca municipiul Alexandria să iniţieze demersurile necesare pentru a solicita sprijin de la Guvernul României în valoare de 825.000 lei pentru a plăti în avans gazul. Acest lucru a fost necesar după ce operatorul de distribuţie a gazelor în Alexandria, Wirom Gaz, a refuzat să semneze contractul de furnizare gaze pentru producerea de energie termică în sistem centralizat cu noul operator Termic Calor Serv. Fostul furnizor de energie termică al Alexandriei, Terma Serv, societate intrată în insolvenţă, are încă o datorie de 400.000 lei către Wirom Gaz.
Consilierii au aprobat acest proiect de hotărâre, iar edilul-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin speră ca premierul Victor Ponta să aloce suma necesară pentru ca alexăndrenii să primească energie termică în cel mai scurt timp.

Claudiu DUMITRACHE