Ședința Comisiei de Dialog Social

Marți, 28 august 2018, începând cu ora 14.00, în sala mare de ședințe din sediul Palatului Administrativ s-a desfășurat şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Teleorman.

Aceasta a avut următoarea ordine de zi: Prezentarea Proiectului Legii pensiilor; Discuții.

Proiectul de lege a fost prezentat de directorul executiv al Casei Județene de Pensii Teleorman, Florea Emilian Bomboe, care a subliniat celor prezenți noile prevederi legale.

Au urmat discuții și propuneri, ceea ce s-a și dorit să fie această întrunire.

La ședință au participat prefectul județului, Florinel Dumitrescu, subprefectul Ionel Oprea, membrii Comisiei de Dialog Social și reprezentanți ai presei.

Violeta Răduț, deputat de Teleorman, a propus ca dezbaterea acestei legi să fie făcută în tot județul, pe zone, iar Ion Pană, președintele CNSLR Frăția-Filiala Teleorman a completat că la dezbateri este bine să participe pensionari, dar și angajați sau șomeri. La discuții a participat și Maria Stoian, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Teleorman (C.N.I.P.M.M.R.).

Dintre modificările aceste legi amintim: se iau în considerare masterul şi doctoratul; fiecare an de studii reprezintă 0,25 puncte; se pot cumpăra cel mult 5 ani de vechime; anii pot fi aleşi din mai multe perioade; acces online la propriile contribuţii.

Cornelia RĂDULESCU