Se întețesc controalele pentru prinderea celor care nu respectă măsurile anti COVID

Peste 400 de persoane au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Teleorman, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, 84 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, 32 de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat în principal în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic.

În cadrul celor 13 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 50 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 390 de persoane și verificate peste 190 de autovehicule, dintre care 28 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.700 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina și nepurtarea măștii de protecție.

”Reamintim faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc) este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Este important ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze importanța măsurilor necesar a fi respectate în contextul situației actuale și să respecte recomandările autorităților.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară”, spun polițiștii din Teleorman.

C. DUMITRACHE