Se fac înscrieri în programul ”Salvator din pasiune” * Și tu poti fi voluntar în situații de urgență

Teleormănenii care vor să fie de folos semenilor, acordând primul ajutor celor aflați la necaz, se pot înscrie în programul de voluntariat ”Salvator din pasiune” derulat de ISU ”A.D. Ghica” Teleorman. Cei care doresc să devină voluntari în cadrul acestui program se pot înscrie până la 1 noiembrie 2018, iar seria nou formată de voluntari va începe pregătirea în data 3 noiembrie 2018.

Pregătirea voluntarilor se va face la sediul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman din Alexandria și presupune dobândirea cunoștințelor necesare acordării primului ajutor medical de urgență. De asemenea, cei înscriși în program vor urma cursuri de specializare în cadrul centrelor de formare ale I.G.S.U., iar ulterior vor încadra autospecialele SMURD alături de pompierii profesioniști.

Nu în ultimul rând, voluntarii vor fi implicați în activitățile desfășurate de serviciile profesioniste pentru situații de urgență, și anume:

  • participarea la promovarea campaniilor de conștientizare a populației derulate la nivelul I.G.S.U. prin distribuirea de ghiduri și pliante;
  • participarea la activități de instruire și educare preventivă a populației;
  • completarea echipajelor de intervenție la misiunile de asigurare a măsurilor specifice din competență, fără grad ridicat de risc;
  • sprijin în activități de promovare a instituției, pe timpul organizării activităților de tip Porți Deschise sau Sărbătorirea Zilelor Armei.

Proiectul „Salvator din pasiune” cuprinde trei etape ce presupun: recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analiza dosarelor şi încheierea contractelor de voluntariat.

Activitatea de recrutare (primire candidați, furnizarea cererilor de înscriere și a acordurilor parentale doritorilor, primirea dosarelor candidaților, verificarea și analiza acestora) se va face la sediul ISU „A. D. Ghica” Teleorman (adresa: Str. Carpati, nr. 7, Alexandria).

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la mr. Frunzaru George – Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, tel. 0247/311113, int. 27111.

”Salvator din pasiune” este un proiect care are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializat în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

M. MEILĂ