Se fac că fac

Poliţiştii locali alexăndreni se fac că muncesc, iar acest lucru pare să le ţină. Cel puţin deocamdată. Plătiţi din banii contribuabililor alexăndreni, ”oamenii în negru” au început să se facă ”remarcaţi” în trafic (mănâncă pâinea agenţilor rutieri), dar şi prin pieţe şi târguri.
Într-o singură săptămână aceştia au legitimat 77 de persoane şi au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9550 lei.
Unul dintre cele mai „importante” subiecte prezentate în raportul săptămânal al poliţiştilor se referă la sancţionarea unei persoane din comuna Bragadiru care a fost depistat în Piaţa Centrală comercializând produse agroalimentare fără a avea afişat preţul de vânzare. Pentru această infracţiune a fost sancţionat cu suma impresionanta sumă de 25 lei.
Un alt caz extrem de solicitant pentru care a fost nevoie chiar de echipa de intervenţie a “oamenilor în negru” s-a soldat cu amendarea unui alexăndrean cu suma de 250 lei. Bărbatul sancţionat a lăsat nesupravegheate un număr de circa 45 capre să pască pe spaţiul verde din faţa magazinului Kaufland.
O intervenţie la fel de dificilă şi solicitantă, dar încununată de succes, au avut poliţiştii locali alexăndreni şi în cazul unei persoane din municipiul Alexandria care a expus spre vânzare autoturismul proprietate personală pe platoul de la Casa de Cultură. Pentru această ”aroganţă” a fost sancţionat contravenţional cu suma de 250 lei.
Şi tot cu câte 250 lei au fost amendaţi şi doi bărbaţi, unul din Alexandria şi celălalt din Seaca. Aceştia au fost depistaţi de vigilenţa oamenilor legii staţionând voluntar cu autoturismele în locurile rezervate taxiurilor de lângă Spitalul Judeţean.

C.D.