Se caută cel mai bun vin, roşu şi alb, din Alexandria

Au început înscrierile pentru concursul ”cel mai bun vin alb şi roşu de pe plaiurile alexăndrene”. La concurs pot participa doar locuitori ai reşedinţei judeţului cu vinuri din producţie proprie. Înscrierile se pot face până în ziua concursului, adică 30 ianuarie, la Clubul Pensionarilor.
În două săptămâni vom afla care alexăndrean are cel mai bun vin roşu şi alb. Joi, 30 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Casa de cultură din Alexandria, mai exact la Clubul Pensionarilor, se va desfăşura a şasea ediţie a concursului “Cel mai bun vin alb/ roşu de pe plaiuri alexăndrene”.
La acest concurs se pot înscrie doar locuitorii Municipiului Alexandria cu vinuri de producţie proprie si vie pe rod in Municipiul Alexandria.
Concurenţii vor trebui să completeze fişa de înscriere în concurs şi o declaraţie pe propria răspundere privind existenţa în proprietate a viei pe rod în Municipiul Alexandria. Vinul înscris în concurs va fi depus în recipient de sticlă cu capacitatea de 2 litri.
La înscriere participanţii trebuie să se prezinte cu un act de identitate, care să ateste domiciliul în Municipiul Alexandria.
Organizatorul va verifica veridicitatea declaraţiilor pe propria răspundere şi îşi rezervă dreptul de a descalifica persoanele înscrise în baza unor declaraţii false.
Înscrierile se fac până în ziua concursului, la Clubul Pensionarilor – Catrina Rădulescu.
Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii atractive. Anul trecut, în competiţia pentru obţinerea titlului de cel mai bun vin de pe plaiurile alexăndrene s-au înscris 47 de viticultori, 34 la categoria vin roşu şi doar 13 participanţi pentru vin alb.

C. DUMITRACHE