Se ascute lupta din Consiliul Local Alexandria

Situaţie fără precedent în Consiliul Local Alexandria. Un consilier a fost invalidat, iar pedeliştii au părăsit sala, iar acum ameninţă cu plângeri penale.
Războiul dintre putere şi opoziţie în cadrul Consiliului Local Alexandria este departe de a se termina. În loc să încerce să schimbe în bine vieţile alexăndrenilor, consilierii alexăndreni se ceartă pe funcţii şi idei politice.
Ultimul episod al războiului ”putere vs opoziţie” s-a produs în ultima şedinţă din data de 30 ianuarie.
Nimic nu prevestea ceea ce urma să se întâmple spre finalul şedinţei. Ca urmare a demisiei consilierului PDL, Florenţiu Tănase, conducerea partidului a dorit completarea locul vacant cu Laurenţiu Florea, fost director al Clubului Şcolar Teleorman.
Deşi mandatul acestuia a fost validat în şedinţa pe comisii, în plen el a fost invalidat de majoritatea consilierilor prin abţinere de la vot.
Cel care a propus această variantă a fost consilierul social-democrat, Florea Voicilă. Pentru a fi convingător, Voicilă le-a spus colegilor că Laurenţiu Florea a cochetat cu un alt partid şi nu este convins dacă la alegerile locale s-a aflat pe lista PDL sau a altei formaţiuni politice.
”Dânsul a participat pe listele unui partid. La APT. A cochetat o perioadă cu UNPR. A scris şi în presă. Ştiu că la alegerile PDL a fost ales din nou ca vicepreşedinte la PDL. Întreb dacă a fost pe listele PDL pentru funcţia de calitate de consilier local. Să fie lămurită situaţia privitor la dânsul”, s-a întrebat Voicilă.
În discuţie au intrat şi alţi consilieri, dar singurul care a fost de partea democrat-liberalilor a fost Stelică Tălpigă de la PP-DD. În discursul său, Tălpigă i-a rugat frumos pe consilieri să valideze reprezentantul PDL.
”Au o listă de consilieri locali, următorul de pe listă vine. Vă rog frumos, domnul Florea Laurenţiu este următorul pe acea listă. Atâta timp cât au fost aleşi în Alexandria trebuie validaţi”, a fost îndemnul lui Tălpigă.
Cu toate acestea, în momentul votului, 15 consilieri s-au abţinut şi doar 3 au votat pentru validarea lui Laurenţiu Florea. Este vorba despre cei doi democrat-liberali, dar şi reprezentantul PPDD, Stelică Tălpigă.
În această situaţia mandatul fostului director al sportului teleormănean a fost invalidat.
Această situaţia a stârnit mânia reprezentanţilor PDL care au părăsit sala.
Mai mult decât atât, la mai puţin de 24 de ore de la producerea acestui eveniment, aceştia au organizat şi o conferinţă de presă în care au spus că vor ataca în contencios administrativ această hotărâre. Ei sunt hotărâţi să facă plângere penală pentru abuz în serviciu fiecărui consilier care s-a abţinut de la vot.
Liderul democrat-liberalilor alexăndreni, Florin Titirişcă a ţinut să precizeze faptul că va participa la următoarea şedinţă de consiliu local, dar se gândeşte la o formă de protest.

C. DUMITRACHE