Scurtcircuitul electric a provocat două incendii

În ziua de 16 ianuarie 2014, în jurul orelor 13.30, pompierii militari turneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Pantelimon P., din comuna Călmăţuiu.
În această speţă, focul care se manifesta la garajul din apropierea locuinţei, a fost localizat şi lichidat de pompierii militari turneni după aproximativ o oră, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, fiind salvate bunuri materiale de peste 60.000 de lei.
În ceea ce priveşte pagubele, în incendiu au ars ori au fost distruse de foc cca. 300 kg de grâu, un aparat de sudură, un flex, un polizor, o bormaşină, un generator electric, 10 scaune din plastic, două mese, 4 covoare, 3 saci de făină, 100 kg de uruială, 50 de kg de tărâţe, 2 butelii de gaz metan şi aproape 20 de plăci de azbociment, valoarea acestora ridicându-se la suma de 10.000 de lei.
Din cercetările efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs cel mai probabil de la un scurtcircuit electric, proprietarul folosind pentru iluminatul garajului o instalaţie improvizată. La această intervenţie nu s-au înregistrat victime.
În ziua de 17 ianuarie 2014, în jurul orelor 00.05, a fost solicitată intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Gheorghe P., din comuna Seaca, judeţul Olt, localitate aflată în raionul de intervenţie al subunităţii.
Sosiţi la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii roşioreni au constatat că incendiul se manifesta violent la acoperişul locuinţei, confecţionat din astereală din lemn acoperită cu ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 28 mp, la tavanul din două camere de locuit, realizat din scândură, pe o suprafaţă de aprox. 18 mp, la un pat şi două mese, existând riscul distrugerii întregului imobil.
După aproape o oră, pompierii militari roşioreni au reuşit să stingă focul în stadiul în care acesta a fost găsit, fără ca flăcările să se propage la bunurile din vecinătate. Valoarea acestora fiind apreciată la suma de 20.000 de lei. Pagubele produse a fost estimate la suma de 5000 de lei.
Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică din podul locuinţei.

M.M.