Școlile din judeţ, controlate, înaintea începerii noului an școlar

Și anul acesta, ca și în precedenţii, cu doar câteva săptămâni înaintea începerii noului an școlar, autorităţile judeţene din Teleorman au intrat în priză și s-au gândit că e timpul să demareze acţiuni de control în unităţile școlare din judeţ, pentru a vedea cât de pregătite sunt școlile să-i primească pe elevi în noul an școlar care bate la ușă. În acest scop, prefectul judeţului Teleorman i-a invitat la discuţii pe cei responsabili, în cadrul ședinţei lunare a Colegiului Prefectural ce a avut loc ieri, 23 august 2016, când a fost aprobată constituirea colectivelor care vor derula acţiunile de verificare a unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Teleorman, în vederea deschiderii în bune condiţii a anului şcolar 2016-2017.

Echipele care în perioada 29 august-7 septembrie 2016 vor merge în controale în școli, sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Judeţean Teleorman, ai Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman și ai Instituţiei Prefectului Judeţului Teleorman.

Componenţa nominală a colectivelor, graficul deplasărilor și tematica de control vor fi aprobate prin ordin al prefectului.

Constatările făcute pe teren, la fiecare școală în parte, vor fi prezentate într-un raport întocmit de ISJ Teleorman și DSP Teleorman, raport ce va fi prezentat prefectului judeţului, în data de 09.09.2016.

În timpul acestor controale se constată câte unităţi școlare au primit autorizaţii de funcţionare de la DSP și ISU și câte școli au paza asigurată.

Având experienţa anilor trecuţi, cel mai probabil și anul acesta multe dintre unităţile școlare, în special cele din mediul rural, nu vor primi avize sanitare de funcţionare, lipsurile unităţilor de învăţământ din Teleorman constatate în anii anteriori fiind: lipsa apei curente, lipsa dotărilor minime necesare desfășurării actului edicaţional, probleme la instalaţiile sanitare, mobilier învechit etc.

M. MEILĂ