Şcoala “Ştefan cel Mare” – Modernizări la standarde europene

Şcoala “Ştefan cel Mare” din Alexandria va fi dotată cu teren de fotbal artificial şi nocturnă. Iar în prezent aici se lucrează la renovarea gardului împrejmuitor, segmentul din faţa instituţiei. Investiţia a fost dearată în urma implementării proiectului “Împrejmuire şcoală şi amenajarea terenului de sport”, realizat din fonduri alocate de Consiliul Local.
Toate aceste investiţii au apărut în urma unor iniţiative, (îndrăzneţe) pentru unii, dar care pentru alţii chiar s-au materializat.
Totul a pornit în urma schimbului de experienţe pe care Florin Măceşanu, directorul unităţii de învăţământ l-a avut în cadrul unor actvităţi şcolare în unităţi de învăţământ din judeţe cu potenţial financiar, cu ocazia participării la olimpiadele de fizică. Aşa că s-a gândit că ar fi oportun ca şi şcolile din Teleorman să poată beneficia de avantajele unei modernizări la standarde europene, în urma cărora copiii să poată învăţa în condiţii bune.
Şi cum, una din principalele probleme este finanţarea, singura speranţă s-a îndreptat către Primăria Municipiului Alexandria care, în urma demersurilor, a instenţelor şi formulării unei note de fundamentare, din partea unităţii de învăţământ solicitante, Consiliul Local a înţeles care sunt neajunsurile şi necesarul, acesteia, aşa că, printr-o hotărâre aprobată de consilieri, s-au alocat banii necesari pentru construirea terenului de fotbal dotat cu nocturnă, dar şi a gardului împrejmuitor al respectivei unităţi de învăţământ.
După cum ne-a relatat însuşi Florin Măceşanu directorul şcolii, lucrările de reamenajare a vechiului teren de fotbal, cu unul artificial, au necesitat lucrări prelabile de pregătire a terenului, prin decopertarea stratului de asfalt, turnarea altuia nou, după care s-a trecut la montarea covorului artificial. În prezent lucrările sunt aproape de a fi finalizate.
Şi pentru că noul teren artificial de fotbal este mult mai mic decât cel iniţial, pe o anumită parte a spaţiului rămas liber, se intenţionează montarea unor aparate de fitnes de exterior.
Iar în ceea ce priveşte gardul împrejmuitor, în prezent se lucrează la tronsonul de pe strada Carpaţi.
Întrebat, cu acestă ocazie, ce ar mai fi de făcut la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, Florin Măceşeanu ne-a mai spus, printre altele, că cea de a doua clădire a şcolii (care a servit cândva ca internat), are nevoie de reabilitare termică.
Şi pentru că Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, este una din cele mai renumite şcoli din municipalitate, unde lucrează o echipă de profesori cu iniţiativă, care au spus “de ce nu?”, atunci când a fost vorba de contactarea de fonduri europene în vederea dezvoltării instituţiei de învăţământ la standarde europene.
Aşa că printr-un proiect de mare anvergură, clădirea nouă se va uni cu anexa, în speţă (clădirea internatului), printr-o construcţie modernă, ce va servi amenajării la parter a unei săli de conferinţă, continuată la etaj cu amenajarea unor laboratoare.
Şi pentru ca cititorii noştri să nu creadă că spunem poveşti, pentru acest proiect, deja s-au aprobat bani pentru efectuarea studiului de fezebilitate, aşa că, în câţiva ani vor demara şi lucrările.
Pentru fializarea aceastei investiţii, Guvernul participă cu un procent de 13 la sută, Consiliul Local cu 2 la sută, iar restul finanţării se face din fonduri europene.
Astfel, Şcoala “Ştefan cel Mare” din Alexandria poate deveni un exemplu pentru toate celelalte unităţi de învăţământ.

M.M.