Schimbări în Consiliul Judeţean – Locurile rămase libere după demisia “greilor” politicii teleormănene, ocupate de cinci tineri de… perspectivă

Din totalul celor 33 de consilieri validaţi în urma alegerilor locale din iunie 2012 ca membri ai Consiliului Judeţean Teleorman, 5 au renunţat la o astfel de funcţie, în urma demisiilor personale mandatul fiecăruia din ei încetând de drept, înainte de expirarea duratei normale prevăzută de lege. Au demisionat din funcţia de consilier judeţean, ca act unilateral de voinţă, pedelistul Teodor Niţulescu, precum şi useliştii Simona Alina Ghinea, Ionuţ Adrian Gâdea, Adrian Constantin Simionescu şi Nicolaie Zorilă.
Dacă Teodor Niţulescu a demisionat din funcţia de consilier judeţean din motive încă nemărturisite, Ionuţ Adrian Gâdea a fost nevoit să facă acest lucru, în urma alegerilor parţiale din 3 februarie 2013 fiind ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Simona Alina Ghinea a renunţat şi ea la calitatea de consilier judeţean în favoarea unei funcţii foarte bine plătite, în prezent fiind director executiv al Direcţiei economice, buget-finanţe din Consiliul Judeţean Teleorman. Adrian Constantin Simionescu, ieşit în mod nesperat în funcţia de deputat în Parlamentul României, a renunţat şi el la calitatea de consilier judeţean. Miercuri a fost rândul lui Nicolaie Zorilă să-şi anunţe demisia din funcţia de consilier judeţean, motivele fiind de ordin personal. S-ar putea ca la următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, domnul Nicolaie Zorilă să fie anunţat ca ocupant al unei funcţii de conducere, aşa cum s-a întâmplat la finele anului trecut cu Simona Alina Ghinea. Aşa s-ar putea explica renunţarea subită la funcţia de consilier judeţean a lui Nicolaie Zorilă, altfel nu renunţa jupânul la indemnizaţia de peste 7.000.000 lei vechi pe care o încasează lunar fiecare consilier judeţean.
În urma propunerilor venite de la PDL şi Uniunea Social Liberală, pe locurile rămase vacante din Consiliul Judeţean în şedinţa de miercuri au fost validaţi Angelică Nicolae Iliescu (Videle) – Alianţa pentru Teleorman, respectiv Petrică Moţ (Peretu), Nela Ţigăneşteanu (Zimnicea), Dorin Stanca (Roşiorii de Vede) şi Claudiu Mihalcea (Turnu Măgurele), cei patru reprezentând Uniunea Social Liberală. Cinci consilieri din generaţia mai nouă a “politicienilor” din Teleorman, care s-au arătat a fi puţin timoraţi de prezenţa alături de baştanii din Consiliul Judeţean, şi oarecum surprinşi de luxul din ultramoderna sală în care-şi desfăşoară lucrările legislativul teleormănean. Poate că i-a speriat într-o anumită măsură şi imensul cuprins al mapei de şedinţă, pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean din 27 februarie aflându-se nu mai puţin de 23 de proiecte de hotărâri. Cum nimeni nu s-a născut învăţat, cei cinci nou sosiţi în Consiliul Judeţean au tot timpul să priceapă cum se-nvârte politica teleormăneană, până când vor fi întrebaţi de sănătate neavând altceva de făcut decât să fie foarte atenţi şi să ridice mâna sus în acelaşi timp cu colegii lor de partid.

George ZAVERA