Scad accidentele grave, dar creşte numărul morţilor

Au scăzut numărul accidentelor rutiere grave, dar a crescut numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere. Într-un raport al activităţii poliţiei judeţene prezentat în premieră de comisarul-şef, Valentin Dumitraşcu se arată că în anul 2013 s-a înregistrat ”o scădere cu 5 la sută a infracţiunilor sesizate”.
Aşa se face că infracţionalitatea judiciară sesizată a înregistrat o scădere cu 12 la sută, iar infracţionalitatea stradală cu aproximativ 14 la sută, înregistrându-se 424 de infracţiuni faţă de 490 în anul 2012.
Şi infracţionalitatea rurală a cunoscut o scădere de 12,35 la sută faţă de anul 2012, fiind al doilea an consecutiv când se înregistrează scădere la acest capitol.
Şi în privinţa furturilor stăm bine. Acestea s-au redus cu 12 la sută faţă de anul precedent.
Un alt capitol cu scăderi s-a înregistrat şi în privinţa numărului accidentelor rutiere grave. În 2013 numărul acestora a fost de 101, cu 29 mai puţine faţă de anul 2012. Cu toate acestea, 37 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere, cu 3 mai multe faţă de anul precedent.
Cele mai multe accidente rutiere au avut ca principală cauză viteza, traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate şi alte preocupări ale şoferului de natură a distrage atenţia în conducere.

C. DUMITRACHE