Șase tentative de suicid, în weekend

Ca în fiecare weekend, și în acest sfârșit de săptămână ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate la sute de cazuri. Îngrijorător este că aproape în fiecare săptămână cineva încearcă să-și ia viața. Chiar în acest wekend, șase teleormăneni au încercat să se sinucidă, primele îngrijiri medicale fiind acordate de echipajul medical de pe ambulanțele solicitate la cei șase cetățeni.

De primul ajutor al celor de pe ambulnațe au avut nevoie și patru victime ale accidentelor de circulație petrecute pe șoselele din județul județul nostru. Patru astfel de evenimente rutiere au avut loc în perioada 7-10 septembrie 2018, în localitățile: Zimnicea, Beiu, Izvoarele și între localitățile Orbeasca de Sus și Orbeasca de Jos.

Una dintre cele patru victime a fost găsită în stop cardiorespirator. Este vorba despre o femeie în vârstă de 92 de ani. Celelalte trei persoane accidentate au suferit politraumatisme, traumatism cranian și traumatism gambă stângă.

În alte două situații, personalul de pe ambulanțe n-a mai putut face nimic pentru cei la care au fost solicitați. Este vorba despre doi bărbați găsiți decedați, din localitățile Florica și Butești, în vârstă de 70, respectiv 55 de ani. Cel mai în vârstă dintre aceștia a suferit un accident vascular cerebral, iar celălalt a fost găsit inconștient.

În total, între 7-10 septembrie, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate în 483 de cazuri, după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-156; dureri abdominale sau de spate-67; cefalee-31; accidente diverse-30; tuse, probleme respiratorii minore-26; conflicte și agresiuni fizice-24; AVC-17; dureri toracice-16; copii bolnavi-14; leșin (sincopă)-14;

persoane inconștiente-12; obstetrică-ginecologie-12; sângerare-10; intoxicații-8; psihiatrie-7; febră-6; diabet zaharat-6; tentative de suicid-6; incidente provocate de animale/insecte-5; victime din accidente rutiere-4; căzuți în stradă-4; alergii-3; boli nediagnosticate-3; moarte suspectă-1; afecțiuni ale urechii-1.

M. MEILĂ