Sărbătorile liderilor politici

După ce anul trecut, în 2018, țara noastră s-a confruntat ba cu gripa aviară, ba cu pesta porcină, cu stafilococul auriu, cu infecțiile intraspitalicești, totuși liderii politici teleormăneni au sărbătorit și de Crăciun, și de Anul Nou, respectând atât credința cât și tradițiile.

Astfel, Adrian Ionuț Gâdea, președintele Organizației județeneTeleorman a Partidului Social Democrat, cea mai mare formațiune politică din România, care se pare că în ultimul timp nu mai are majoritatea în Parlamentul României, dar care cu ajutorul aliaților de la Alianța Liberalilor și Democraților, sau a celor de la Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, reușește să-și impună punctual de vedere, a petrecut de sărbătorile de iarnă. Astfel, președintele Adrian Ionuț Gâdea declară că de Crăciun a fost acasă la Turnu Măgurele, mai exact la Ciuperceni, la casa părintească,unde a prăsnuit Crăciunul în mod tradițional și a primit colindătorii; respectiv președintele Gâdea a participat la tăierea porcului, și chiar dacă nu a fost frig, a băut și o ceașcă de țuică fiartă, a ajutat familia la facerea cârnaților, din care a și mâncat și a mâncat și sarmale, caltaboș, șorici de porc și tot ce se pune pe masa îmbelșugată de sărbători, fără însă să facă exces.

Și reprezentatul celui mai mare partid din opoziție, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele Organizației județene Teleorman a Partidului Național Liberal, a sărbătorit de Crăciun și de Anul Nou.De Crăciun senatorul Eugen Pârvulescu a fost acasă, la Țigănești, cu familia, unde și dânsul a primit colindătorii, și a petrecut în mod traditional cu cei dragi. Apoi, de Anul Nou, senatorul Pârvulescu a mers la Oradea, după cum a declarat, unde a petrecut trecerea dintre ani împreună cu alte rude. Eugen Pârvulescu, de crez Adventist de ziua a șaptea, susține că domnia sa crede în nașterea Domnului Iisus Christos, și că este creștinește să sărbătorim acest fapt.

De altfel, și ceilalți lideri politici teleormăneni au sărbătorit de Crăciun și de Anul Nou, ca majoritatea românilor, care cunosc că orice sărbătoare este bine venită; și așa și este normal.

Ioan DUMITRESCU