Șapte unități de învățământ din Teleorman, înscrise în programul ”Patrula de Reciclare”

Șapte unități de învățământ din județul Teleorman s-au înscris în cea de-a VIII-a ediție a programului național de mediu, Patrula de Reciclare, derulat în aul școlar 2018-2019. Este vorba despre două unități de învățământ din Alexandria (Liceul Tehnologic nr. 1 și Grădinița nr. 7), două unități de învățământ din localitatea Călmățuiu (Școala Gimnazială Călmățuiu și Grădinița nr. 2), Școala Gimnazială ”Grigore Dimitrie Ghica” din Peretu și Școala Gimnazială nr. 1 din Videle. Cei care vor să susțină aceste școli, predând la reciclare aparate electrice vechi sau defecte de orice fel, o pot face până la 31 august 2019.

În această ediție a programului Patrula de Reciclare s-au înscris aproape 500 de grădinițe, școli și licee din toată țara.

La ediția derulată în anul școlar 2017-2018, Liceul Tehnologic Nr.1 din Alexandria a câștigat

Menţiune specială, iar Școala Gimnazială Nr.1 din Videle a câștigat titlul de ”Cea mai activă Patrulă”.

În această ediție, profesorii și copiii vor încerca să depășească performanța ediției precedente, când, datorită acțiunilor Patrulelor de Reciclare, în România au fost colectate 1.100.000 kg de deșeuri electrice. Tinerii voluntari au șanse să stabilească un nou record, dacă vor fi susținuți de oamenii și organizațiile din județul lor.

Instituțiile publice, firmele și orice alte organizații care înțeleg cât de important este să contribuie la colectarea DEEE dar și la performanțele copiilor din Patrula locală pot scăpa de orice fel de deșeuri electrice în beneficiul școlilor participante.

M. MEILĂ