Şapte tineri din Teleorman, câştigători a câte 40.000 euro în cadrul proiectului InGenius Start-up Xpress!

Universitatea Valahia din Târgovişte, în calitate de beneficiar, împreună cu partenerii săi Loop Operations SRL şi Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii, se află în plin proces de implementare a proiectului ,,InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil în regiunea Sud-Muntenia”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Unul dintre obiectivele specifice ale programului este înfiinţarea a 40 de întreprinderi inovatoare şi sustenabile, cu profil non – agricol, precum şi crearea a cel puţin 80 de noi locuri de muncă în zonele urbane ale celor şapte judeţe din regiunea Sud-Muntenia .

În urma evaluării planurilor de afaceri depuse de persoanele înscrise în acest proiect, 40 de planuri de afaceri au întrunit punctajul necesar pentru a fi declarate eligibile. Din cei 40 de viitori antreprenori din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, declaraţi a fi câştigători, şapte sunt din judeţul Teleorman. E vorba de Constantin – Alex Roşu, Florica Roşu, Andreea Ştefan, Simona Croveanu, Mirela Pîrvan, Marian Silişteanu şi Alina Florina Ogrinja, un alt tânăr din Teleorman, Florin Dragoş Stana, aflându-se, cu proiectul pe care l-a depus, pe lista de rezervă. Pentru implementarea proiectelor fiecare din antreprenorii declaraţi câştigători va primi un sprijin financiar de 40.000 euro.

În perioada imediat următoare, partenerii din acest proiect vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte iniţierea afacerilor. Totodată, cei 40 de câştigători ai concursului vor beneficia de un stagiu de practică (mentorat) de 40 de ore în companii cu domenii de activitate similare. Recent, a fost lansat apelul public pentru accesarea în program a unor parteneri din cele şapte judeţe ale Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, în ale căror companii să se deruleze stagiile de practică. Companiile ce vor întruni condiţiile necesare pentru a primi calitatea de parteneri de practică, printre alte avantaje, vor avea inclus un profil de business ca antreprenor în cadrul Barometrului mediului de afaceri din regiunea Sud-Muntenia, publicaţie care va fi realizată la finalul proiectului.

Astfel, antreprenorii interesaţi să participe în acest proiect în calitate de partener de practică sunt invitaţi să trimită pe adresa de email: ingenius2018@yahoo.com o scurtă prezentare a entităţii pe care o reprezintă, fiind necesar ca aceştia să aibă o expertiză relevantă şi să desfăşoare afaceri cu un cod CAEN din acelaşi domeniu cu tânărul antreprenor.

George ZAVERA