Şapte licee teleormănene cu promovabilitate zero la simularea bacalaureatului

După ce rezultatele simulării examenului de evaluare naţională, susţinut de elevii de clasa a VIII-a au demonstrat cât de nepregătiţi sunt elevii, atât în judeţul nostru cât şi la nivel naţional, rezultatele simulării examenului de bacalaureat vin să întărească acest lucru.
La şapte licee teleormănene, din care unul din Alexandria, toţi elevii au fost respinşi, întrucât nici unul dintre ei nu a obţinut note de trecere, procentul de promovabilitate fiind zero.
Este vorba despre Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, Colegiul Tehnic David Praporgescu şi Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” şi Liceul Tehnologic Nr.2 Roşiorii de Vede, Liceul Teoretic Piatra şi Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga.
Situaţia creată în judeţul Teleorman, ca şi la nivel naţional, ar trebui să ridice un mare semn de întrebare atât elevilor, cât şi reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Cei care ar putea să modifice această situaţie, prin aplicarea unor măsuri în ceea ce priveşte schimbarea modalităţii de evaluare a elevilor, ale căror rezultate se vor vedea în timp.
Pentru a putea găsi cauzele care au condus la crearea acestei situaţii, şeful ISJ Teleorman Valeria Gherghe va organiza întâlniri cu directorii celor 22 de licee teleormănene, pentru a analiza situaţia, la fel cum a procedat şi în urma simulării examenului de evaluare naţională.
Dincolo de situaţia creată de elevii celor şapte licee teleormănene, raportându-ne la situaţia curentă, în urma rezultatelor simulării examenului de bacalaureat, s-a creat un top al liceelor. Astfel că, pe primele trei locuri, cu cea mai mare promovabilitate, conform metodologiei, se află Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria cu un procent de promovabilitate de 58,94 la sută, urmat de Liceul teoretic “A.I. Cuza” tot din Alexandria, cu 40,87 la sută promovabilitate iar pe locul III se situează Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele cu un procent de promovabilitate de doar 34,69 la sută.
În urma simulării examenului de bacalaureat, elevii Colegiului Naţional “A.D. Ghica”, din Alexandria, au plasat unitatea de învăţământ pe locul 7 în clasament, cu un procent de promovabilitate de doar 30,97 la sută, dacă luăm în considerare şi rezultatele elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Calinic Cernicanul” Turnu Măgurele, care au obţinut un procent de 31,25 la sută, însă aici examenul a fost susţinut doar de 16 elevi.

M.M.