Săptămâna Europeană a Mobilității

Acțiunile dedicate evenimentului ecologic Săptămâna Europeană a Mobilității au debutat în județul nostru cu o cursă de biciclete pe ruta Videle-Coșoaia și retur.

Elevii Liceului Teoretic Videle, ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Videle și Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle, coordonați de profesor Dorina Mariana Iorga au pedalat aproximativ 14 km pentru a crește gradul de conștientizare a beneficiilor unor mijloace de transport mai puțin poluante și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Evenimentul a avut loc în bune condiții datorită implicării Primăriei Orașului Videle și Poliției Orașului Videle.

Reprezentanții APM Teleorman au purtat discuții libere cu elevii clasei I ai Școlii Gimnaziale Nanov, acțiunea având loc în data de 20 septembrie. Discuțiile au fost legate de tema de anul acesta pentru Săptămâna Europeană a Mobilității și au căutat soluții de diminuare a congestionării traficului, în vederea obținerii unui mediu mai sănătos.

Sub sloganul „Combină și deplasează-te”, elevii clasei a III-a D ai Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Alexandria au desfășurat o activitate veselă și plină de energie folosind metode alternative de transport.

Prin discuții interactive, s-a realizat și un clasament al mijloacelor de transport sustenabile, întrucât transportul reprezintă una dintre cele mai poluante activități ale oamenilor.

Lansat în anul 2002, Proiectul European „Săptămâna Europeană a Mobilității” promovează schimbarea comportamentului în favoarea mobilității active, a transportului public și a altor soluții de transport nepoluante și inteligente.

Evenimentul principal al informării derulate anual în perioada 16-22 septembrie are loc în data de 22 septembrie și este cunoscut ca „Ziua mondială fără autoturisme”.

Cornelia RĂDULESCU