Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a demarat şi în unităţile de învăţământ din Teleorman

Profesorii şi elevii din unităţile de învăţământ teleormănene vor avea o săptămână altfel la şcoală, pe parcursul acestor zile derulând mai multe activităţi extracurriculare şi extraşcolare în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Încă de ieri, şi până la sfârşitul acestei săptămâni, toate unităţile de învăţământ din judeţ vor desfăşura aceste activităţi după un program stabilit la nivelul fiecărei şcoli sau grădiniţe.
Pregătiţi pentru o săptămână altfel au fost şi elevii şi cadrele didactice din Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Alexandria. Încă de ieri, aceştia au vizitat Catedrala „Sfântul Alexandru” din capitala de judeţ şi Primăria Alexandria şi au participat la diverse activităţi. Unele dintre acestea s-au desfăşurat în colaborare cu angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, prezenţi la unitatea de învăţământ pentru a le prezenta elevilor filmuleţe educative, cu diferite teme bazate pe fapte reale. Filmele au fost realizate în penitenciarele pentru minori şi tineri de la Craiova (penitenciar pentru băieţi) şi de la Târgşor (pentru fete). Cu această ocazie elevilor le-au fost prezentate mărturiile unor tineri condamnaţi pentru diferite infracţiuni.
Alte teme abordate în activităţile derulate în colaborare cu IPJ Teleorman sunt legate de violenţă şi consumul de droguri, cu titluri semnificative: „Să spunem nu violenţei”, „Violenţa nu este o soluţie”, Consecinţele consumului de droguri”.
Câteva referiri legate de acţiunile derulate în Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria, sub coordonarea directorului Ion Alexe şi a directorului adjunct, Aurelia Martin, a făcut Zăbavă Marioara, responsabil Consiliul Şcolar al Elevilor.
„În această săptămână, „Să ştii, mai multe să fii mai bun!”, se va desfăşura şi activitatea „România vreau să te cunosc şi să te promovez”, concurs bazat pe cultură şi civilizaţie, elevii vor pleca în excursii în Bucureşti, în Sinaia, la castelul Pelişor şi vor participa la un alt concurs, „ABC”, ce are ca temă comportamentul în societate.
Ne dorim ca aceste acţiuni să fie constructive atât pentru elevi şi profesori, cât şi pentru relaţia profesor-elev-profesor şi profesor-părinte”.
Şi la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” elevii şi profesorii s-au pregătit pentru programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
După ce anul trecut a fost organizată expoziţia „Colecţii-colecţionari, pasiuni-pasionaţi”, acţiune ce a avut un succes răsunător, anul acesta s-a desfăşurat a II-a ediţie a acestei activităţi, organizată în colaborare cu Şcoala „Alexandru Colfescu” din Alexandria.
„Este vorba despre un parteneriat cultural-educativ între şcoala noastră şi Şcoala gimnazială „Alexandru Colfescu” din Alexandria. Este o expoziţie tematică, ocazie pentru colecţionari de a-şi prezenta colecţiile, ocazie pentru elevi de a vedea tot ceea ce este expus în aceste colecţii, iar pentru noi, profesorii, de a da posibilitatea elevilor să se orienteze spre altceva decât calculatorul, principala lor preocupare”, a precizat Eugen Becheru, coordonatorul acestui proiect.
Expoziţia din acest an poate fi vizitată atât pe parcursul acestei săptămâni, dar şi în săptămâna următoare. În cadrul expoziţiei pot fi admirate colecţii de cărţi, insigne, linguriţe, medalii, goblenuri, bilete intrare, cărţi de vizită, ouă, bomboane, etc.
Astfel de activităţi non-formale, care să le valorifice talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante, vor fi derulate pe parcursul acestei săptămâni în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

M. MEILĂ