”Sănătos într-un mediu sănătos”, proiect de educație ecologică * Activităţi derulate la Grădinița nr.3 Alexandria, în cadrul proiectului

Pe parcursul acestei luni, cu ocazia promovării Lunii Pădurii, un grup de voluntari (elevi de gimnaziu, părinţi şi pensionari) va derula activităţi de ecologizare şi amenajare a spaţiului verde din incinta Grădiniţei nr. 3 Alexandria, în cadrul proiectului „Sănătos într-un mediu sănătos”. Lansarea proiectului are loc în intervalul 1-15 aprilie 2017, iar activităţile din cadrul acestui proiect se vor desfăşura pe parcursul a trei luni, între aprilie şi iunie, inclusiv.

„Sănătos într-un mediu sănătos” are ca scop promovarea conceptului de voluntariat prin dezvoltarea metodelor de educaţie nonformală privind educaţia ecologică.

În acest sens s-a creat o reţea de voluntari formată din 25 de elevi de gimnaziu, 10 părinţi şi 10 pensionari, care vor sprijini activităţile proiectului. Se urmăreşte, astfel, desfăşurarea de activităţi viitoare în comunitate.

Concret, până la sfârşitul lunii aprilie, voluntarii vor amenaja şi ecologiza zonele din perimetrul Grădiniţei nr. 3 Alexandria, unde preşcolarii îşi desfăşoară activităţile. Va fi ecologizat şi amenajat spaţiul verde din incinta grădiniţei şi, printre altele, va fi vopsit şi gardul din perimetrul unităţii de învăţământ.

Pe această cale se urmăreşte: mobilizarea şi implicarea preşcolarilor în activităţi cu caracter experimental, demonstrativ, în vederea înşusirii de cunoştinţe de educaţie ecologică; dezvoltarea inovării şi creativităţii în vederea promovării consumului de fructe şi legume în rândul preşcolarilor, inducând un comportament responsabil faţă de propria sănătate, „pentru a fi sănătos într-un mediu sănătos”; formarea de abilităţi şi competenţe a unui grup de 15 cadre didactice din învăţământul preşcolar, de a scrie şi elabora proiecte în domeniul educaţiei ecologice prin aplicarea de metode de educaţie nonformală.

Urmează ca luna viitoare, preşcolarii şi cadrele didactice, dar şi părinţi ai preşcolarilor Grădiniţei nr.3. Alexandria să participe la activităţi de educaţie ecologică.

Proiectul „Sănătos într-un mediu sănătos” este implementat de Asociaţia Pro Mediu Teleorman, finanţat de Fundatia pentru parteneriat şi MOL România şi derulat în parteneriat cu Grădiniţa nr. 3 Alexandria.

M. MEILĂ