Salvator de meserie, chiar și în timpul liber!

Salvatorii nu au liber nici măcar ]n timpul liber. Plt.adj. Mișu Marian, comandant echipaj și conducător autospeciale în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, a fost omul potrivit la locul potrivit.

În timp ce se deplasa cu autoturismul prin localitatea Buzescu, a observat că în fața sa s-a produs un grav accident rutier între două autovehicule, dintre care unul s-a răsturnat.

Având experiența de partea lui, subofițerul participând în cadrul subunității de pompieri la toate tipurile de intervenții – incendii, misiuni SMURD și în prezent pe autospeciala de descarcerare – fără să mai stea pe gânduri a sărit în ajutorul persoanelor rănite.

În urma evaluării rapide a situației, a observat că au rezultat cinci victime, iar peste două dintre acestea, un bărbat și o femeie, grav rănite, se afla autoturismul răsturnat, cu riscul ca greutatea lui să le pună viața în pericol până la sosirea pompierilor și echipajelor medicale.

Salvatorul a mobilizat rapid în ajutorul său doi cetățeni care se aflau în zonă și a îndepărtat mașina de pe persoanele rănite, eliminând astfel pericolul ca ele să fie strivite. Concomitent cu desfășurarea acestor măsuri, a convins o tânără să sune imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și i-a precizat ce informații să furnizeze pentru a fi alocate suficiente echipaje de intervenție.

După degajarea autoturismului de pe cele două persoane, a evaluat starea victimelor, le-a acordat primul ajutor și a furnizat date utile echipajelor medicale astfel încât misiunea de salvare să fie una rapidă și eficientă.

De asemenea, la acest eveniment rutier, plt. adj. Mișu Marian s-a ocupat și de luarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la cele două autoturisme împreună cu echipajele de pompieri, care au sosit la fața locului cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Acesta este deja la a doua acțiune de genul acesta. În urmă cu un an a participat la salvarea unor persoane dintr-un accident rutier produs în municipiul Alexandria.

Plt. adj. Mișu Marian a demonstrat încă o dată că pompierii teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor, dedicați binelui, cu calități personale deosebite, cum ar fi responsabilitatea, curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu și că în orice moment este nevoie de ei, sunt alături de cei aflați în dificultate.

Claudiu DUMITRACHE