Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!

Un zâmbet, o speranţă şi un vis împlinit înaintea sărbătorilor de Crăciun. Conducerea UNPR Teleorman, în frunte cu vicepremierul Gabriel Oprea şi deputatul Alin Bucur au oferit daruri copiilor de la centrul şcolar pentru educaţie incuzivă Alexandria, dar şi vârstnicilor de la azilul din Cervenia.
Fără darurile şi iubirea familiei, sărbătorile de Crăciun nu există. Pentru copiii de la centrul şcolar pentru educaţie incluzivă din Alexandria, Moş Crăciun este întruchipat de oamenii cu suflet care, ştiindu-le situaţia precară, se îndură ca în această perioadă să le ofere din dragoste câte o jucărie sau o ciocolată. Ei nu ştiu ce înseamnă intimitatea şi cum este să-şi facă temele în linişte. Dar au atât de multă voinţă şi încredere, încât sărăcia în care se zbat nu este decât un imbold pentru a reuşi în viaţă.
Cei mai mulţi dintre ei nici măcar nu ştiu cum este să trăiască într-o familie normală şi n-au simţit niciodată dragostea de mamă, însă acest lucru nu îi împiedică să facă tot posibilul să-şi depăşească statutul social.
Deşi au 10-11 ani, din cauza traumelor prin care au trecut foarte mulţi au rămas marcaţi, iar acum le este foarte greu să lege două trei cuvinte. Cu toate acestea, au învăţat din nou să zâmbească şi să spere după ce au primit o vizită surpriză în ajun de ”Moş Nicolae”.
Conducerea UNPR Teleorman, sprijinită de vicepremierul Gabriel Oprea şi deputatul Alin Bucur le-a făcut o vizită surpriză pentru a le înmâna cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Micuţii au cântat, au spus colinde, iar la final au profitat din plin de darurile promite.
Venit în Alexandria special pentru acest eveniment, vicepremierul Gabriel Oprea, o persoană cu o carieră militară de invidiat, a plecat de la centrul de copii cu lacrimi în ochi. Acesta a fost destul de rezervat în declaraţii precizând doar că “în această perioadă toţi trebuie să fim mai buni şi să dăruim puţină bucurie celor apropiaţi”.
De cealaltă parte, deputatul Alin Bucur este optimist în privinţa viitorului acestei ţări şi consideră că lucrurile se pot îmbunătăţi în această ţară dacă se doreşte acest lucru.
De la centrul de copii din Alexandria, “Moşul” a plecat spre azilul de bătrâni de la Cervenia. Singuri pe lume, sau pur şi simplu uitaţi de cei dragi, bătrânii de la azilul din Cervenia au simţit, măcar pentru câteva clipe, că n-au trăit degeaba pe acest pământ şi încă se gândeşte cineva şi la ei. La vârsta lor au încetat să mai spere la lucruri măreţe şi îşi doresc ca măcar de sărbători să aibă parte de linişte şi pace.
Pentru majoritatea celor din azil, Crăciunul nu mai este de mult o sărbătoare, ci e o zi obişnuită ca toate celelalte, poate chiar mai tristă. În această lună se simt uitaţi şi inutili, pentru că nimeni nu le mai trece pragul, nimeni nu vine cu un cadou sau măcar cu o vorbă bună… Nici măcar propriii lor copii.
Cadourile, vorbele frumoase şi îmbrăţişările celor din UNPR le-au făcut pe multe dintre femeile care-şi petrec ultimele zile din viaţă între pereţii unui spital împietrit în negura anilor să verse câteva lacrimi şi să-şi amintească de momentele în care copiii se strângeau în jurul lor, iar casa era plină de veselie şi dragoste.
Motivele pentru care au ajuns în îngrijirea statului sunt multiple: unele au rămas fără familie sau au nevoie de îngrijire specială şi de supravegherea medicilor, altele au o soartă mult mai tristă – au ajuns aici, fiind izgonite de către cei dragi.
Vizibil emoţionat, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea şi-a găsit cu greu cuvintele, dar a încercat să le transmită vârstnicilor din azil o doză de optimism.
“Îmi plec capul pentru dumneavoastră, cei care aţi construit această ţară. Înainte să venim aici am trecut pe la nişte copii bătuţi de soartă şi care au nevoie de ajutor. Le mulţumesc colegilor pentru că m-au scos din Guvern şi m-au adus aici. Vă spun cu mâna pe inimă că mă simt mai bun. Vă doresc din tot sufletul sănătate şi sărbători fericite”, le-a spus Oprea.
Cu bucuria şi dragoste din sufletele vârstnicilor din azil s-a încărcat şi preşedintele UNPR Teleorman, Florică Mara. Acesta a precizat că sistemul social din ţara noastră este nedrept, iar cei care au nevoie cu adevărat de sprijin nu sunt ajutaţi, iar foarte mulţi bani intră în buzunarele unor “băieţi deştepţi”.
“Mă bucur că am reuşit să aducem un zâmbet pe chipul acestor persoane. Vom face eforturi ca aceşti oameni să primească mai mult pentru că merită acest lucru. Foarte multe persoane primesc ajutor social deşi nu merită, sunt buni de muncă, iar cei care au clădit această ţară sunt uitaţi”, a menţionat liderul UNPR, Florică Mara.
Darurile au fost oferite de către preşedintele UNPR Teleorman Florică Mara, vicepreşedintele Samuel Calotă şi deputatul Alin Bucur.

Claudiu DUMITRACHE