Să ne cunoaştem conjudeţenii

Mihai Emanuel Gâdea, unul dintre cei mai apreciaţi teleormăneni
Îndrăgitul om de televiziune Mihai Emanuel Gâdea s-a născut la data de 10 ianuarie 1977, la Bucureşti. După cutremurul din martie 1977, părinţii săi, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, au ajuns şi s-au stabilit în comuna Lisa, într-o zonă de munte deosebit de liniştită, dar şi de un farmec cu totul aparte, nu departe de Braşov. Tatăl său, Titi, croitor de meserie, dar şi fratele său, Nicu, au devenit în scurt timp foarte cunoscuţi şi apreciaţi în zonă, cu banii câştigaţi din croitorie întemeindu-şi unele dintre cele mai frumoase gospodării.
Când Mihai a împlinit vârsta de opt ani, familia lui se mută la Câmpina, unde tatăl său devine pastor în cadrul Bisericii Adventiste. În toţi aceşti ani, familia sa a avut deosebit de strânse legături cu Teleormanul. Ori de câte ori a avut posibilitatea, tatăl lui Mihai Emanuel şi-a adus familia la Dracea, acolo unde s-a născut şi şi-a petrecut copilăria şi ani buni din tinereţe, dar şi la socrii săi din Alexandria. La Dracea, mulţi dintre localnici au numai cuvinte de apreciere la adresa bunicilor şi părinţilor viitorului realizator de programe de televiziune, iar pe Mihai, prin origine, îl consideră ca pe un teleormănean get-beget. Iar fratele mamei sale, unchiul Traian, dar şi vecinii bunicilor din Alexandria se bucură enorm că bunul Dumnezeu le-a adus pe lume un astfel de nepot şi prieten adevărat !
După liceu, Mihai a urmat cursurile Institutului Teologic Adventist din Bucureşti. Între anii 2002 şi 2004 a lucrat la Realitatea TV, a urmat o scurtă perioadă la Antena 1, apoi, până în primăvara anului 2010, fiind realizator şi director la Antena 2. Din mai 2010 este şi directorul postului de televiziune Antena 3 şi moderator al binecunoscutei emisiuni “Sinteza zilei”.
Este căsătorit cu Aghata Kundri Gâdea, absolventă a Universităţii de Vest, din Timişoara, având împreună o fiică, pe Maisha Karina.
Deşi abia a împlinit 35 de ani, Mihai Emanuel Gâdea este unul dintre cei mai experimentaţi şi apreciaţi realizatori de televiziune. Este de remarcat uşurinţa cu care abordează teme extrem de diverse, profesionalismul cu care îşi chestionează interlocutorii pentru a scoate la iveală adevărul, seriozitatea pe care o pune în tot ceea ce întreprinde zi de zi. E plăcut, metodic şi perseverent, prin calităţile profesionale şi modul său de a fi ocupând un loc de frunte în rândul celor mai apreciaţi jurnalişti TV din România. Subscriem !

George ZAVERA