S-a încheiat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, s-a realizat şi finalizarea centralizării rezultatelor privind admiterea elevilor în unităţile de învăţământ.
Toate cererile de înscriere în clasa pregătitoare, care au fost depuse în prima etapă, au fost admise. Situaţia reală arată că din cele 2532 de cereri depuse, 2367 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripţie, restul de 165 fiind cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripţie.
La nivel naţional, 99,24% dintre cererile de înscriere depuse de părinţi au fost admise.
Etapa a doua pentru înscrierile a preşcolarilor în clasa pregătitoare a început astăzi şi se va finaliza în ziua de 4 aprilie, prin depunerea cererilor -tip de înscriere, la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflata pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.
Afişarea listelor finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare se va face în ziua de 11 aprilie la fiecare şcoală în parte.
Iar în perioada 14 – 18 aprilie se va face centralizarea şi soluţionarea de către Inspectoratul Şcolar Judeţean a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

M.M.