S-a dat startul plăților în avans

Așa cum a anunțat miercuri, 14 octombrie, ministrul Oros, azi noapre, la ora 00:00, s-a dat startul plăților în avans pentru schemele de plăți directe cât și pentru măsurile de dezvoltare rurală. Ministrul Agriculturii a mai precizat că pentru aceste operațiuni a fost alocată suma de 1,94 miliarde de euro, alocată din bugetul ministerelor. Vor accesa aceste plăți 826.964 de beneficiari, pentru o suprafață de 9,81 milioane de hectare.

În cadrul aceleiași ședințe de guvern, ministrul Oros a precizat că plățile directe, unde nivelul avansului va fi de 70%, se vor efectua la un curs de 4,87 lei pentru un euro, curs stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

Pentru măsurile din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală care se implementează prin APIA, unde avansurile sunt de până la 85%, plățile se vor face în lei, la un curs de 4,78 lei pentru 1 euro, stabilit de BCE la data de 31 decembrie 2019.

Ministrul Agriculturii s-a angajat în fața premierului Ludovic Orban că până la 5 decembrie se vor plăti toate avansurile, pentru toți fermierii.

Șt. B.

Lasă un răspuns