Rute alternative pentru intrarea în municipiul Alexandria

Nervii șoferilor vor atinge cote alarmante în următoarele zile. Odată cu apropierea Sărbătorilor de Paști, mii de mașini vor tranzita reședința județului Teleorman. Dacă într-o zi obișnuită se formează coloane la podul de peste Râul Vedea, reprezentanții Poliției Rutiere Teleorman se așteaptă ca în perioada sărbătorilor traficul în zonă să fie un calvar.

Răbdare și mult calm. Cu asta trebuie să se înarmeze șoferii care vor să intre sau să iasă din Alexandria pe podul de peste Râul Vedea. În următoarea perioadă sunt așteptate creșteri semnificative ale traficului rutier, motiv pentru care timpul de așteptare în zona podului va crește.

Din această cauză, polițiștii rutieri telormăneni îi sfătuiesc pe șoferi să folosească rute alternative pentru a ajunge în reședința județului. Din păcate, acest lucru înseamnă un ocol de cel puțin 30 de kilometri.

”Având în vedere creșterea valorilor ridicate de trafic prilejuite de Sărbătoarea Învierii Domnului, precum și traficul îngreunat cauzat de lucrările de consolidare la podul de peste râul Vedea, pe DE 70, la intrarea în municipiul Alexandria, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman – Serviciul Rutier, pentru fluidizarea traficului și desfășurarea circulației rutiere în condiții normale, roagă toți participanții la traficul rutier care nu au absolută nevoie să tranziteze municipiul Alexandria să folosească cele 2 rute ocolitoare, respectiv: pentru zona Zimnicea, Alexandria – Cervenia, DN 51, iar pentru zona Roșiori și Turnu Măgurele – VO 6 F, Buzescu – Nanov – DN 52”, este recomandarea polițiștilor teleormăneni.

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Vedea au demarat în luna august a anului trecut și ar fi trebuit finalizate după 2 luni. Doar că starea avansată de degradare a podului a impus lucrări suplimentare.

Circulaţia rutieră pe pod şi în zona podului se desfăşoară pe un singur sens de deplasare.

C. DUMITRACHE