Roşiorean trimis în judecată pentru trafic de influenţă

900 de euro, pentru obţinerea unei autorizaţii de construcţii
Aceasta este suma cerută de D. M., din Roşiorii de Vede, de la o persoană care avea nevoie de o autorizaţie de construcţie de la primărie. Şi pentru că s-a lăudat cu relaţiile sale în Primăria Roşiorii de Vede, D. M s-a ales cu 900 euro, pentru a interveni la funcţionarii din cadrul instituţiei.
Nu este prima abatere de acest gen a roşioreanului. D.M. are antecedente penale, fiind condamnat în anul 2012 la pedeapsa cu închisoarea, cu suspendare de doi ani, tot pentru trafic de influenţă.
Referitor la fapta săvârşită în 2011, pe 14 mai 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus prin rechizitoriu trimiterea în judecată a inculpatului D.M, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 257 C. Pen., raportat la art. 6 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Cercetările în acest caz au fost efectuate de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz.

M. MEILĂ