”România la ceas aniversar” * Activitate dedicată Zilei Naționale a României, la școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Alexandria

Elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” din Alexandria au desfășurat joi, 29 noiembrie 2018, activitatea ”România la ceas aniversar”, dedicată Zilei Naționale a României, sărbătorită la 1 Decembrie.

În prima parte a activității, directorul unității de învățământ, prof. Marin Cristian, a spus câteva cuvinte despre etapele Unirii, ținând cont de faptul că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, 100 de ani de la făurirea statului național unitar român.

Prof. Marin Cristian a menționat că activitatea de joi este ultima dintr-un șir lung de activități desfășurate pe parcursul acestui an de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Un moment emoționant pentru toți cei prezenți în biblioteca școlii, unde s-a desfășurat activitatea, a fost intonarea imnului național, de către elevi ai claselor a VII-a, acompaniați la vioară de prof. Pârvulescu Mirela.

După intonarea imnului național a urmat un moment introductiv, ”Semnificația istorică a Marii Uniri”, prezentat de prof. Marin Steluța, după care elevi ai claselor a VI-a A și a VI-a C, coordonați de același cadru didactic, au prezentat seceneta ”În urmă cu 100 de ani”.

Programul activității de joi a continuat cu o prezentare Power-Point, intitulată ”Personalități marcante ale Marii Uniri”, realizată de elevi ai claselor a VIII-a.

În finalul programului, elevi din clasele gimnaziale, coordonați de prof. Dobrin Paula, au realizat piesa de teatru, ”O poveste de suflet…încercat”.

M. MEILĂ