România a pierdut la Alexandria

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, la Alexandria, municipiul reședință de județ Teleorman, echipa națională de volei feminin a României a pierdut la mustață meciul de volei cu echipa națională a Spaniei din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de volei. După înfrângerea româncelor de la Alexandria, echipa națională de volei urmează să joace cu echipa națională a Bosniei și Herțegovinei.

Meciul respectiv de sâmbătă a fost adus la Alexandria în urma diligențelor întreprinse de Primăria municipiului, și s-a desfășurat la Sala Polivalentă din oraș. Sala polivalentă a fost împodobită cu fel și fel de reclame ale sponsorilor; astfel, pe benerele din sala polivalentă se putea citi: ”Eu iubesc Alexandria”, de altfel și coorganizator al evenimentului, Ministerul Tineretului și Sportului, principalul organizator al meciului, Primăria Municipiului Alexandria, Clubul Sportiv Teleorman. Cu un public minunat, voleibalistele romance au fost susținute de fiecare data când era nevoie, dar același public a aplaudat și sportivele iberice atunci când acestea au punctat chiar împotriva țării noastre. Sala polivalentă din Alexandria s-a umplut la refuz, chiar înainte de începerea meciului dintre naționalele României și Spaniei.Ca dovadă a interesului acordat respectivului meci de volei, televiziunea națională, postul TVR-1 a transmis în direct respectiva competiție. Cu certitudine, nu Alexandria a purtat ghinion sportivelor naționalei de volei a României, ci victoria ibericelor s-a datorat determinării acestora, care erau în stare să lupte chiar și atunci când nu aveau mingea, având grijă cum se poziționează în teren, cum prind mingea, cum pasează, și mai ales cum trag, astfel încât să puncteze.

Chiar dacă a fost o înfrângere a echipei naționale de volei, la Alexandria, publicul alexăndrean a dovedit că știe să fie o gazdă primitoare, iar municipalitatea a dovedit că știe și este capabilă să organizeze spectacole de anvergură. Este foarte posibil ca în viitor, prin grija autorităților locale, în municipiul reședință de județ să se mai organizeze astfel de evenimente sportive, sau poate chiar și culturale, fiindcă alexăndrenii sunt dornici de astfel de spectacole, sau chiar și de altă natură. Într-un final nu pot fi adresate decât felicitări municipalității, publicului alexăndrean, dar și regret echipei naționale de volei feminin a României, și chiar și antrenorului bulgar al fetelor, care a făcut și el ce a putut.

Ioan DUMITRESCU