Rezultatul selecției dosarelor înscrise în concursul pentru ocuparea posturilor vacante de președinți/directori ai CAS

Etapa de selecție a dosarelor depuse pentru înscrierea în concursul organizat în data de 11 mai 2017, de CNAS, pentru ocuparea a 42 de posturi vacante de președinți/directori ai Caselor de Asigurări de Sănătate, inclusiv a Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului București, s-a finalizat. Rezultatele selecției dosarelor au fost afișate, pe site-ul CNAS, miercuri, 3 mai 2015.

În urma selecției dosarelor, dintre cei 60 de candidați au fost declarați admiși 54 de candidați, patru fiind respinși.

Pentru ocuparea funcției de președinte/director al CAS Teleorman au depus dosare de înscriere în concurs, doi candidați din Teleorman. Doar unul dintre aceștia a reușit să treacă de etapa de selecție a dosarelor. Este vorba de actualul director al CAS Teleorman, Marius Nica.

Cei nemulțumiți de rezultatele selecției dosarelor au putut depune contestații la CNAS, până la data de 4 mai, inclusiv, urmând ca acestea să fie soluționate în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

Proba scrisă în cadrul concursului este programată pentru data de 11 mai 2017 și are loc la sediul CNAS. După proba scrisă a concursului, în termen de maxim patru zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise, se desfășoară interviul.

În urma celui mai recent concurs organizat de CNAS, pe 2 martie 2017, pentru ocuparea a 42 de funcții de președinte-director general ai caselor județene de sănătate, niciunul dintre cei 47 de candidați nu a obținut punctajul minim de 70 de puncte, necesar pentru a trece în etapa finală, cea a susținerii planului de management pentru instituțiile pe care voiau să le conducă.

Cele 42 de funcții erau ocupate interimar de anul trecut, deoarece contractele de management au încetat pe 30 octombrie, când au fost actualizați indicatorii de performanță din contracte.

M. MEILĂ