Rezultate meritorii la concursul Bebras România

La concursul Bebras Romania 2020 au participat din Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria șase elevi.

ECDL ROMÂNIA este organizatorul național al concursului internațional de gândire computațională Bebras, care își propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice și să îi atragă spre domeniul informatic.

Aceast concurs testează abilitățile logice și de calcul prin intermediul diferitelor tipuri de probleme, amuzante și provocatoare. Problemele se succed pe 3 nivele de dificultate.

Elevii Școalii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Alexandria au obtinut următoarele punctaje dintr-un numar maxim de 180 puncte: Teodora Maria Velicu, 121 puncte; Maria Cătălina Dragomir, 105 puncte; Andreea Ioana Ghiță, 102 puncte; George Albert Dociu, 99 puncte; Marius Mihai Stanu, 83 puncte; Miruna Nicola Teodorescu, 55 puncte.

Ideea acestui concurs a pornit din Lituania, de la prof. Valentina Dagiene de la Universitatea din Vilnius. Bebras se traduce in lituaniana prin „castor”. Castorul este simbolul inteligentei, muncii asidue, perfectionismului și vivacitatii. De aceea, castorul a devenit un simbol al acestei competiții.

Prima competiție Bebras a fost organizată în Lithuania în 2004. Această competiție s-a bucurat rapid de succes în intreaga lume, în 2019 organizându-se în 54 de țări, cu peste 2.977.000 de elevi participanți.

Bebras reprezintă activitatea extra-școlară din domeniul educației informatice cu cel mai mare număr de participanți.

Cornelia RĂDULESCU