Revin zăpezile în Teleorman – Autorităţile sunt pregătite pentru venirea zăpezii

Judeţul Teleorman va fi acoperit de zăpadă. Până duminică este aşteptat un strat consistent de zăpadă. Potrivit meteorologilor, stratul de omăt ar putea ajunge în Oltenia şi Muntenia până la 40-50 de centimetri.
Prefecţii din întreaga ţară au fost convocaţi în ”Comandamentul de iarnă” de către vicepremierul Liviu Dragnea. Acesta le-a transmis să se pregătească pentru ninsorile abundente şi viscolul care se va abate peste întreaga ţară începând de din această seară şi până duminică.
Vicepremierul teleormănean a cerut prefecţilor să dispună toate măsurile ce se impun în aceste situaţii şi să ştie ”în permanenţă ce se întâmplă în judeţ”.
Meteorologii spun că stratul de zăpadă ar putea ajunge în Oltenia şi Muntenia până la 40-50 de centimetri.
În ciuda acestor avertismente, autorităţile teleormănene spun că de această dată zăpada nu-i va lua prin surprindere şi utilajele de deszăpezire sunt gata să intervină. Potrivit prognozei meteo de astăzi va începe să ningă şi în judeţul Teleorman. Ninsorile vor continua până duminică.
Cum paza bună trece primejdia rea, autorităţile judeţene sunt pregătite pentru zăpada care urmează să se abată peste judeţul nostru. Şefii judeţului, mai precauţi ca niciodată, s-au mobilizat şi par pregătiţi să întâmpine prima zăpadă din 2014.
Potrivit prefectului judeţului Teleorman, Liviu Dumitraşcu toate utilajele sunt pregătite să intervină în orice moment. “Avem stocuri de material antiderapant şi vom institui un serviciu de permanenţă, astfel încât să nu fim luaţi, în nici un moment, pe nepregătite”, ne-a declarat prefectul Liviu Dumitraşcu.
Potrivit meteorologilor, de astăzi vremea va continua să se răcească. Mai mult decât atât a fost emisă şi o informare de ninsori viscolite şi răcire accentuată pentru întreaga ţară, începând de vineri de la ora 18.00 până duminică la ora 12.00.
În intervalul menţionat vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore.
Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60-70 km/h, viscolind ninsoarea.
Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.
Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

C. DUMITRACHE