Restricții suplimentare în municipiul Alexandria! Masca devine obligatorie peste tot

Locuitorii din municipiul Alexandria nu mai au voie pe stradă fără mască de protecție! Singurii scutiți de această prevedere sunt copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani.

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pe raza municipiului Alexandria, s-a dispus introducerea următoarelor măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, începand cu data de 21.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Începând cu data de 21.10.2020, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spatii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.

Începând cu data de 21.10.2020, pe raza municipiului Alexandria se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte.

Începând cu data de 21.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 21.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 21.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 21.10.2020, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor.

Tot pentru 14 zile se suspendă și activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Aceeași măsură se aplică și pentru activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor/fast-food, cafenelelor și asimilate acestora, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Nu în ultimul rând, activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

C. DUMITRACHE