Recunoștință făuritorilor Unirii Principatelor Române!

Locuitorii municipiului Alexandria au sărbătorit Unirea Principatelor Române, participând în număr mare la acest eveniment.

Au simțit românește, așa cum se cuvine, drept recunoștință pentru faptele înaintașilor și pentru eforturile acestora de a ne dărui o țară demnă, al cărui traseu în istorie să fie definit doar de propriul popor.

Cu plăcere și emoție am constatat că la manifestarea organizată cu acest prilej de către autoritățile județului și municipiului, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în data de 24 Ianuarie 2023, au fost prezenți peste 200 de oameni.

În ciuda frigului, aceștia au participat la eveniment, ascultând alocuțiunile oficialilor și bucurându-se de profesionalismul cu care membrii Grupului „Burnasul” au interpretat cântece patriotice, așa cum se cuvine la o astfel de manifestare.

În finalul, toți cei prezenți au dat „mână cu mână” și au dansat, acordurile „Horei Unirii” răsunând și răspândind o atmosferă de calm, înțelegere și recunoștință pentru înaințași, a căror iubire de țară trebuie să ne fie exemplu.

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns