“Reconstituiri” din pasiune pentru artă

Săptămâna 10 – 16 martie s-a încheiat într-un mod cu totul special pentru lumea artiştilor plastici din Teleorman, care vineri seară au vernisat expoziţia de tablouri organizată sub genericul “Reconstituiri”.
Locul de întâlnire al artiştilor plastici a fost Galeriile de Artă din Alexandria, acolo unde aceştia şi-au expus o parte din recentele lor creaţii, dând astfel naştere unui eveniment cultural de mare încărcătură emoţională, dar şi de culoare.
Emoţia a venit atât din partea expozanţilor, care au găsit un prilej de a se revedea, de a socializa, cât şi emoţia transmisă publicului de lucrările artiştilor, aspect rezultat în urma discuţiilor purtate pe marginea exponatelor.
Iniţiatorul evenimentului a fost pictorul Emil Cojocaru, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Alexandria, căruia i-au răspuns invitaţiei de a expune lucrări de pictură, grafică şi tapiţerie, şi alţi artişti, care într-o perioadă atât de gri, şi-au mai găsit timp, bani şi multă răbdare pentru a zâmbi, a picta şi pentru a crea adevărate minuni din marmură
sau din împletituri.
Cei care şi-au expus aici lucrările sunt: Emil Cojocaru, Marius Nistor, Aurelia Ion, Liana Spătăreanu, Laura Duţă, Cristiana Purcărea, Costel Păun, Dan Geleleţu şi George Moise.
Alături de lucrările cunoscuţilor pictori, la Galeriile de Artă “Pavel Temov” sunt expuse şi picturile câştigătorilor concursului “Zâmbetele primăverii”, eveniment marcat în aceeaşi locaţie cu puţin timp în urmă.
Publicul larg din Alexandria şi nu numai, care manifestă înclinaţie către artă, mai are încă posibilitatea de a se relaxa privind lucrările expuse aici la Galeriile de Artă, până luni 24 martie 2014.

Mirel MANAFU