Recompense pentru elevii calificaţi la faza naţională a olimpiadei la istorie

Aproximativ 20 de elevi teleormăneni care au participat la etapa judeţeană a olimpiadei de istorie, ediţia 2013, şi au obţinut premiile I, II şi III au fost recompensaţi la începutul acestei săptămâni. Premierea celor 16 elevi a avut loc în sala de şedinţe a Casei Corpului Didactic Teleorman şi a fost organizată de Societatea de Ştiinţe Istorice – Filiala Teleorman (SSIR) în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.
Premiile n-au fost consistente, dar au fost motivante pentru cei care urmează să ne reprezinte la faza naţională a olimpiadei de istorie. Elevii au primit cărţi şi diplome, fondurile pentru premiere fiind asigurate din cotizaţia membrilor societăţii pe anul 2012.
La momentul festiv, premianţii i-au avut alături pe părinţi şi profesori, dar şi pe reprezentanţii SSIR – Filiala Teleorman.
Această festivitate a fost posibilă tocmai pentru că SSIR a avut iniţiativa premierii elevilor calificaţi la faza naţională a olimpiadei de istorie, dar, mai ales, pentru că societatea a avut nişte fonduri asigurate de membrii acesteia. Altfel, olimpicii la istorie, asemenea elevilor teleormăneni calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor la matematică, informatică, limbi moderne şi alte materii, s-ar fi ales doar cu satisfacţia rezultatelor bune obţinute la olimpiade.

M. MEILĂ