Rata şomajului, în uşoară scădere! Judeţul Teleorman a pierdut poziţia de “lider”

8,3 la sută! Aceasta este situaţia şomajului, care se reflectă din statistica pieţei forţei de muncă înregistrată la sfârşitul lunii august.

Judeţul Teleorman a “pierdut” locul 1 pe ţară în ceea ce priveşte numărul şomerilor. Potrivit datelor furnizate de Direcției Județene de Statistică Teleorman, în luna august a acestui an, judeţul Teleorman se află pe locul secund în cea ce priveşte numărul de şomeri. Teleormanul a fost depăşit de judeţul Mehedinţi.

Rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii august, clasează totuşi Teleormanul pe podium în privința ratei şomajului. Situaţia nu reprezintă o noutate pentru noi, lună de lună judeţul nostru fiind în top, ceea ce reflectă nivelul de trai al teleormănenilor.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Teleorman, rata şomajului în luna august fost în scădere cu 2,6 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi lună a anului 2017.

“În luna AUGUST 2018, rata şomajului în judeţul Teleorman a fost în scădere cu 2,6 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în luna AUGUST 2017. Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 2,9 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii AUGUST 2018 a fost de 12299 persoane, cu 3894 persoane (-24%) mai puţin faţă de sfârşitul lunii AUGUST 2017. Din totalul de 12299 şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii AUGUST 2018, la nivelul judeţului Teleorman, femeile reprezintă 40%”, spun statisticienii Direcţiei Judeţene Teleorman.

Referitor la nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai ridicată. Potrivit aceleiaşi surse, din punct de vedere al grupei de vârstă, cei mai mulţi şomeri, au vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, iar cei mai puţin şomeri au vârste cuprinse între 25-30 de ani.

Municipiul Alexandria are cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman dintre oraşele şi municipiile din Teleorman. Acest aspect nu este totuşi elocvent dacă ne gândim că în reşedinţa judeţului sunt cei mai mulţi locuitori.

C. DUMITRACHE