Raport al serviciilor publice deconcentrate şi instituţiilor publice, prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural

Controale derulate de ISU Teleorman, luna trecută

În cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural organizat la nivelul Judeţului Teleorman, desfăşurată marţi, 28 august 2018, pe ordinea de zi s-a aflat şi un raport privind activitatea desfăşurată în luna iulie 2018 de serviciile publice deconcentrate şi instituţiile publice.

Conform acestui document, în cursul lunii trecute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a desfăşurat 63 de controale de prevenire. Cele mai multe dintre acestea, şi anume 36 au fost executate la operatori economici din judeţ, alte 31 de controale au fost derulate la instituţii şi 6, la localităţi. Nu în ultimul rând a avut loc un audit de supreveghere la o persoană juridică autorizată care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

În urma acestor controale au fost constatate 289 deficienţe privind normele de prevenire a incendiilor şi protecţie civilă. Nouă dintre aceste deficienţe au fost soluţionate pe timpul controalelor.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 288 de sancţiuni contravenţionale, din care 266 avertismente şi 22 amenzi contravenţionale, în cuantum de 38.600.

De asemenea, în cursul lunii iulie, ISU Teleorman a desfăşurat 6 exerciţii de intervenţie cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, 12 exerciţii de alarmare/evacuare în caz de incendiu, 25 de instruiri la instituţii şi 37 la operatori economici.

În raport este menţionat că luna trecută ISU Teleorman a monitorizat un număr de 74 de transporturi de substanţe/materiale periculoase, a emis 2 avize, iar 3 autorizaţii de securitate la incendiu au fost respinse şi au fost avizate 12 rute pentru transportul deşeurilor periculoase.

M. M.