Rămase fără trei jucătoare de bază, baschetbalistele alexăndrene speră la miracole

Baschetbalistele alexăndrene se întorc ”acasă”. După mai bine de 2 săptămâni de ”deplasări”, CSBT Alexandria revine pe teren propriu. Acestea vor disputa două meciuri în două zile. Primul dintre ele va avea loc sâmbătă, iar peste doar 24 de ore va urma şi celălalt.
Weekend dificil pentru baschetbalistele alexăndrene. În sala Sporturilor din Alexandria vine una dintre cele mai bune echipe din acest sezon din baschetul feminin, CS Universitatea Alba Iulia. În meciul din retur echipa alexăndreană n-a avut nici o şansă, meciul fiind câştigat de gazde la o diferenţă de peste 20 de puncte, 83 la 60.
Peste doar 24 de ore alexăndrencele intră din nou în teren, dar de această dată contra unei echipe mult mai modeste, CS Nova Vita. Acestea ocupă penultima poziţie a clasamentului, iar în meciul tur au pierdut fără nici o emoţie cu scorul de 35 la 90.
Aflate pe poziţia a cincea a clasamentului Ligii Naţionale de Baschet feminin, alexăndrencele antrenate de Mădălin Piperea sunt în degringoladă după ce lotul lor a fost subţiat prin plecarea unor jucătoare de bază. Americancele Ashley Graham, Kelsey Patrick şi Alissa Smith au fost chemate în ţara de origine din cauza conflictelor izbucnite la graniţa României. Familiile celor trei jucătoare au informat printr-un mail clubul alexăndrean în legătură cu această decizie.
În ciuda acestor plecări, campionatul merge mai departe, iar antrenorul Mădălin Piperea speră să compenseze plecarea americancelor cu unele jucătoare din lotul de juniori.

C. DUMITRACHE

Program LNB feminin
7 martie, 18:00 CS Municipal Satu Mare – BCM Danzio Timisoara – LPS Satu Mare
8 martie, ora 13:00 Universitatea CSM Oradea – ACS Sepsi SIC – Arena Antonio Alexe
8 martie, ora 14:00 CS Rapid Bucureşti – CS Nova Vita – Rapid Bucureşti
8 martie, ora 14:00 Univ Goldis ICIM Arad – SCM CSS Craiova – Victoria Arad
8 martie, ora 16:00 Universitatea Cluj-Napoca – CS Phoenix Galaţi – Horia Demian
8 martie, ora 18:00 CS Municipal Târgovişte – Olimpia CSU Brasov – Sporturilor Târgovişte
8 martie, ora 18:00 CSBT Alexandria – CS Universitatea Alba Iulia – Sporturilor Alexandria
9 martie, ora 18:00 CSBT Alexandria – CS Nova Vita – Sporturilor Alexandria