Puține locuri de muncă disponibile la început de an

Putține locuri de muncă la îneput de an. În această săptămână, la nivelul județului Teleorman sunt 242 locuri de muncă vacante.

Persoanele cu studii superioare mai trebuie să aștepte. În baza de date a AJOFM Teleorman sunt înregistrate în această perioadă 242 locuri de muncă vacante, din care 3pentru persoanele cu studii superioare, 58 pentru persoanele calificate în diverse meserii, 59 pentru persoanele cu studii liceale, 47 pentru persoanele cu studii gimnaziale, 26 posturi se adresează persoanelor fara studii, 1 post pentru studii postliceale, iar 48 posturi sunt pentru ucenici – confectioner-asamblor articole din textile.

Meseriile în care au fost comunicate locurile vacante sunt: inginer mecanic, specialist in achizitii,functionar administrativ,asistent farmacist, designer grafica, expert in conducerea si organizarea activitatilor de mentenanta, operator ghiseu banca, factor postal, oficiant posta telegrame, electrician de întreţinere şi reparaţii, electromecanic, operator la prepararea produselor lactate, operator presa de transfer termic, operator receptie, tehnician in securitate si sanatate munca, vanzator, lucrător comercial, zidar, sculer-matriter, conducator auto transport rutier de marfuri, maistru mecanic, confectioner-asamblor articole din textile, muncitor necalificat in industria confectiilor,manipulant marfuri, muncitor necalificat.

Agenţii economici au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Pentru a comunica locurile de muncă vacante, agenţii economici trebuie să comunice oferta la sediul agenţiilor locale/punctelor de lucru.

În situaţia în care agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia să anunţe ocuparea acestora în termen de o zi.

Claudiu DUMITRACHE