Puțin peste 400 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend * Moarte suspectă: Femeie de 69 de ani, găsită carbonizată

Personalul medical de pe ambulanțele teleormănene a fost solicitat, în perioada 23-26 noiembrie, la 402 cazuri, cele mai frecvente intervenții fiind la pacienți care au acuzat dureri abdominale sau de spate, cefalee, tuse sau probleme respiratorii acute și accidente vasculare cerebrale. De primul ajutor al personalului medical de pe ambulanță au avut nevoie și 18 persoane găsite inconștiente, dar și 16 copii bolnavi.

De remarcat că în acest sfârșit de săptămână ambulanțele nu au fost solicitate la niciun accident rutier, iar numărul persoanelor găsite decedate a fost mic, comparativ cu weekendurile anterioare. O singură persoană a fst găsită decedată, la acest sfârșit de săptămână. Este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani, din localitatea Cârlomanu, găsită carbonizată. În acest caz, moartea a fost declarată suspectă.

Cele 402 de solicitări la SAJ Teleorman au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-125; dureri abdominale sau de spate-54; cefalee-46; tuse, probleme respiratorii minore-43; AVC-19; persoane inconștiente-18; copii bolnavi-16; sângerare-13; dureri toracice-12; psihiatrie-11; accidente diverse-9; obstetrică-ginecologie-9; conflicte și agresiuni fizice-8; febră-5; leșin (sincopă)-3; căzuți în stradă-2; alergii-2; incidente provocate de animale/insecte-2; intoxicații-1; moarte suspectă-1; ochiul-1; boală nediagnosticată-1.

M. MEILĂ