Puşcăriaşii fac victime şi din spatele gratiilor! Doi teleormăneni au fost înşelaţi cu zeci de mii de lei

Două familii din Teleorman au fost înşelate prin metoda Accidentul. Sumele pe care victimele le plăteau variau între 100 şi 49.350 lei.

Două persoane domiciliate în comuna Moșteni, judeţul Teleorman au fost victimele infracțiunilor de tentativă de înșelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”. Poliţiştii telormăneni au întocmit un dosar penal în acest caz şi au început investigaţiile. În urma anchetei a fost identificat şi autorul celor două fapte. Este vorba despre un bărbat de 24 ani. Ciudat este faptul că acea persoană, la data comiterii infracţiunilor de înşelăciune se afla încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.

“Activitățile specifice au relevat că telefonul mobil de pe care s-au comis cele două infracțiuni de tentativă de înșelăciune a intrat ulterior în posesia unei alte persoane. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, la rândul său arestat. Cel din urmă a înșelat o persoană în vârstă de 80 de ani din municipiul Timișoara cu sumele de 11000 lei si 500 de euro.

Suspectul a continuat activitatea infracțională și în ziua de 31.08.2018, a înșelat-o prin aceeași metodă o altă persoană în vârstă de 84 de ani, tot din Timisoara, cu suma de 11000 lei. În ziua de 01.09.2018 acelasi făptuitor a înșelat două persoane, ambele din Sibiu cu suma de 100 Euro, respectiv, 500 euro. În sacina aceluiași suspect s-a reținut înșelăciunea comisă în dauna unei persoane în vârstă de 79 de ani din Timisoara cu suma de 10 000 lei și a altuia în vârstă de 84 de ani, din Arad cu suma de 49.350 lei”, spun poliţiştii teleormăneni.

Din ancheta efectuată de polițiști a reieșit că suspectul reușea să înșele persoanele vătămate, în special persoane în vârstă, apeland succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix, prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident si care are, în regim de urgență, nevoie de sume mari de bani (toţi banii de care dispuneau persoanele vătămate), pentru plata serviciilor medicale.

După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le convingea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de TAXI. O parte din banii ridicați de diferiți taximetriști, ajungeau la concubina suspectului și o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii, la diferite intervale de timp.

În urma unor percheziţii efectuate, la domiciliul concubinei, dar şi a apropiaţilor acesteia a fost găsită suma de 4500 de euro și 46000 lei.

În ziua de 24.09.2018, lucrători din cadrul IPJ Teleorman sprijiniți de politiști din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziție domiciliară la locuința altui suspect participant din Sibiu, unde nu au fost identificate si ridicate sume de bani sau alte înscrisuri.

Față de toți apropiaţii tâlharului, cinci la număr, a fost luată măsura preventivă a reținerii. Cu toţii fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul I.P.J. Teleorman, urmând să se propună arestarea preventivă a suspecților.

CLAUDIU DUMITRACHE