PSD vinovat ca și coronavirusul

Într-un nou atac la PSD, președintele Klaus Werner Iohannis a spus că ne confruntăm cu doi inamici, coronavirusul și PSD.

Președintele Iohannis a avut două teme de dezbatere la ultima sa intervenție în care a vorbit despre decizia CCR privind amenzile, și PSD: Președintele Iohannis a catalogat PSD drept un inamic la fel de mare ca și coronavirusul. ”Românii se confruntă din păcate cu doi inamici, unul practic invizibil, perfid, virusul foarte contagios denumit coronavirus, și celălalt inamic, mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societate și pentru viitorul țării noastre. O izolare și speranțe deșarte, pentru că lupul, ca și în celălalt proverb, își schimbă blana, dar năravul ba.

Profitând de faptul că atenția publică este concentrată, cum este și firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat în Parlament. A lucrat mult și prost, toxic de-a dreptul, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. Practicile de a legifera în mod haotic, cu încălcarea regulilor de dezbatere parlamentară, în mod netransparent, prin deturnarea în ultimul moment a unor initiative legislative. De ce face PSD-ul asta? Simplu, pentru că a rămas același partid preocupat decât să-și salveze baronii. Mai exact, PSD nou și vechi, vrea să le promită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze la primărie sau pentru alte funcții. O astfel de măsură ar amnistia peste 1.000 de aleși locali care încalcă legea”, a declarat președintele Iohannis.

Întristat de coronavirus, dar și de PSD, președintele Iohannis face un apel la toate forțele de dreapta să fie responsabile și să se implice în alegerile locale.

Ioan DUMITRESCU