PSD și bugetul Cîțu

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că premierul Florin Cîțu propune un buget de austeritate și de aceea prezintă un buget alternativ. Liderul social-democrat s-a întâlnit cu liderii principalelor sindicate cu care a discutat despre bugetul pe anul 2021. Ciolacu a explicat că partidul său va prezenta bugetul alternativ și va depune mai multe amendamente.

”Aș dori să mulțumesc liderilor celor mai importante sindicate din România, că au participat fizic și online la discuțiile cu PSD. Marți vom prezenta propunerile la bugetul alternativ pentru anul 2021. Din discuțiile cu liderii sindicatelor, am tras concluzia evidentă că toată lumea este îngrijorată de de proiectul bugetului de austeritate. Florin Cîțu, fostul ministru al Finanțelor, ne propune un buget de austeritate.”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a mai spus că social-democrații vor încerca în Parlament să facă modificări la bugetul de stat prin amendamentele depuse, rămânând să găsească sprijin chiar la partidul de guvernământ.

”Pur și simplu, în acest moment nu avem consum, avem doar austeritate de pensii, de salarii și concedieri”, a mai spus Marcel Ciolacu. Întrebat de unde va găsi PSD bani pentru buget, în contextul în care Guvernul încearcă să strângă cureaua, Marcel Ciolacu afirmă că în bugetul alternativ al PSD-ului va lămuri toate aspectele.

Despre afirmațiile lui Marcel Ciolacu, senatorul social-democrat de Teleorman, Dănuț Cristescu, precum și deputatul PSD din județul nostru, Florin Piper, susțin amândoi la unison că PSD va veni cu amendamente la bugetul de stat, care vor fi discutate în Parlament.

În ce privește redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie, o dată cu semestrul al doilea, părerile celor doi parlamentari PSD par a fi diferite. Dănuț Cristescu militează pentru deschiderea școlilor, iar Florin Piper este mai sceptic, ținând cont de evoluția pandemiei cu coronavirusul, de vaccinarea profesorilor, de sănătatea copiilor.

Ioan DUMITRESCU