PSD atacă

Se mai măresc pensiile? Cum vede președintele Klaus Werner Iohannis situația? În condițiile provocate de pandemie, mai sunt oare bani pentru mărirea pensiilor?

”Ar fi nedrept ca pensionarii să plătească toată nota de plată a epidemiei de coronavirus”, a declarat președintele Iohannis. Consiliul fiscal susține că în România bugetul țării nu suportă o creștere a pensiilor cu 40 % de la 1 septembrie. Decizia privind majorarea pensiilor din toamnă este una politică, susține ministrul de finanțe.

Guvernul este hotărât să crească pensile, dar nu cu 40 %. Premierul Orban a anunțat că pensiile vor crește, dar cu un procent care să permită plata lor și anul viitor. Președintele a spus că mărirea pensiilor e o chestiune care trebuie analizată de experți și de guvernanți cu mare atenție și că probabil la jumătatea anului, la rectificarea bugetară, Guvernul va trebui să ia o decizie. ”Guvernul trebuie să ia o decizie, fiindcă după jumătatea anului lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate”, a spus președintele, care a amintit și faptul că pensionarii sunt o categorie vulnerabilă.

De cealaltă parte a baricadei, social-democrații vor cu orice preț mărirea pensiilor de la 1 septembrie cu40 %. Deputatul PSD de Teleorman, Petre Cioabă susține cu fermitate mărirea pensiilor la 1 septembrie cu 40 de procente. Petre Cioabă susține că banii pentru mărirea pensiilor au fost prinși în bugetul țării, că este inadmisibil să fie încălcată o lege, și este de acord cu președintele Iohannis în ceea ce privește faptul că pensionarii sunt o categorie vulnerabilă.

Deputatul Petre Cioabă amintește guvernanților că există și moțiuni de cenzură, există și posibilitatea suspendării președintelui Iohannis. Și fără să fie pătimaș ori patetic, Petre Cioabă amintește actualei puteri de alternanța la guvernare în care social-democratul crede.

Ioan DUMITRESCU