PSD a votat cu PNL

La votul pentru menținerea stării de alertă, Partidul Social Democrat a votat în Parlament alături de Partidul Național Liberal. Social-democrații au cerut însă unele modificări. Una dintre modificări se referă la purtatul măștii. Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că masca trebuie purtată în spațiile închise pentru că limitează răspândirea virusului, însă nu ar trebui impusă copiilor, pentru că medicii spun că nu este o variantă corectă. Este un gest de responsabilitate, firesc, susțin social-democrații. S-a dovedit că purtarea măștii limitează transmiterea coronavirusului și e bine să fie purtate în mijloacele de transport și în spațiile închise. Purtarea măștii nu trebuie să fie însă impusă copiilor, elevilor, pentru că studiile le fac mai mult rău decât bine. Purtătorul de cuvânt al PSD-ului a spus că nu se va întâlni un membru al partidului care să apară în spațiile închise fără mască. Și cu toate astea, președintele PSD Marcel Ciolacu, a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului, fără să poarte mască de protecție. După ce a fost ironizat de colegii din Parlament, cei din secretariatul general al Parlamentului, au dezinfectat microfonul de la care a vorbit Ciolacu.

Despre starea de alertă, deputatul social-democrat Valentin Gabriel Boboc afirmă că PSD a votat pentru menținerea acesteia, chiar dacă au fost aduse câteva amendamente. Votarea stării de alertă este un gest de responsabilitate, iar PSD-ul este un partid responsabil, care se gândește la starea cetățenilor săi. Deputatul Valentin Boboc recunoaște că purtarea măștii pe figură la serviciu este un lucru disconfoetant, dar dacă necesitățile actuale o cer, este obligatoriu.

În altă ordine de idei, deputatul Valentin Boboc a declarat că dacă președintele interimar al PSD-ului nu a purtat mască la un moment dat, este problema sa. Va răspunde pentru gestul pe care l-a făcut, Ciolacu fiind președintele Camerei Deputaților.

Valentin Boboc crede că gestul șefului său de partid și de Cameră, Marcel Ciolacu, nu va afecta imaginea partidului, ci doar pe a lui Ciolacu.

Ioan DUMITRESCU