Proteste în vreme de coronavirus

Duminică, 12 iulie 2020, în Piața Victoriei din București, în fața Palatului Victoria, sediul Guvernului, câteva sute de protestatari convocați pe diverse căi de socializare s-au adunat să protesteze. La prima vedere, Raed Arafat le-a dat un avertisment protestatarilor din Piața Victoria: ”Ne vedem la spital”, iar Ludovic Orban despre protest a declarat sec: ”Este regizat”.

Cei prezenți în Piața Victoriei protestau împotriva măsurilor Guvernului privind Legea carantinei. Raed Arafat a precizat că protestatarii se vor infecta unii de la alții, așa că îi așteaptă la spital. ”O parte dintre ei sunt convinși că nu or să scape, pentru că într-un grup din acesta există un precedent care are virusul, și care nu știe. Și vor transmite, dacă sunt fără măști, dacă sunt fără protecție, vor transmite la alții. Știu că ei nu cred și nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai e altceva de spus decât că medical ți-a făcut diagnosticul greșit. Asta o să auzim, că medical, i-a pus diagnosticul greșit. Nu. Dacă te duci la astfel de mitinguri fără măști, și uitați-vă cât de aproape sunt unul de celălelt. Nu există câteva persoane să nu infecteze… Avem și unii care au plecat de la spitale și de la izolare” a spus Raed Arafat. Când i s-a atras atenția că atitudinea sa este cinică, Arafat a replicat că protestul este unul cinic.

Despre protestul fără măști din Piața Victoriei, deputatul PSD de Teleorman Valentin Boboc afirmă că este doar începutul unui lung șir de proteste, fiindcă populația este nemulțumită de actuala guvernare. Guvernul Orban trebuie înlăturat, susține deputatul Boboc. Valentin Boboc așteaptă ridicarea stării de alertă, pentru ca social-democrații să depună o moțiune de cenzură. Legea carantinării trebuie să suporte unele îmbunătățiri, susține deputatul Valentin Boboc.

IOAN DUMITRESCU