Proprietarii de animale, dezinteresaţi de întâlnirea cu Victor Drăguşin

Primăria municipiului Alexandria a făcut o invitaţie, prin mai multe suporturi media, crescătorilor de animale, în vederea unei întâlniri cu Victor Drăguşin, edilul şef al municipalităţii, pentru dezbaterea modificărilor şi completărilor HCL nr. 118/31.05.2012 referitoare la restricţiile privind deţinerea animalelor de companie.
Însă ieri, la ora stabilită, nici un proprietar de patruped nu era prezent la întâlnirea cu primarul Alexandriei.
În ceea ce priveşte modificările aduse articolului 151, acestea se referă la faptul că în apartamentele situate în imobilele cu mai multe locuinţe pot fi deţinuţi maxim doi câini şi două pisici, ca animale de companie, cu acordul asociaţiei de locatari şi acordul locatarilor limitrofi.
La Art.151, după punctul 1) se introduce un nou punct 1 indice 1, cu următorul cuprins: În curţi pot fi deţinuţi trei câini şi trei pisici, ca animale de companie, sau mai multe, dar numai cu acordul vecinilor limitrofi.
Necesitatea şi oportunitatea acestor modificări vin în sprijinul regulamentului de convieţuire socială a Municipiului Alexandria. Acesta a fost elaborat şi aprobat în vederea promovării unor relaţii civilizate în viaţa de zi cu zi şi pentru asigurarea unui climat de linişte publică necesar desfăşurării în condiţii normale a activităţilor gospodăreşti, social-culturale, cât şi economice din Municipiul Alexandria.
Aceste modificări s-au considerat a fi necesare, în urma apariţiei numeroaselor sugestii şi recomandări din partea cetăţenilor, privind limitarea numărului de animale de companie (câini pisici) deţinute în gospodăria cetăţenilor.
În urma constatărilor făcute de reprezentanţii Serviciului Sanitar Veterinar din Alexandria, s-a constatat faptul că în 145 de gospodării persoanele deţineau între 3 şi 15 câini, fapt care a condus la un mare deranj prin zgomot, miros insuportabil şi pericol de muşcături care pot duce la contactarea unor boli grave pentru oameni.
Acest proiect de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului Local Alexandria cu modificările şi completările propuse.
Astfel proprietarii de animale de companie, încă mai au posibilitatea de a veni cu propuneri în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Mirel MANAFU