Proiectul pentru modernizarea centrelor de plasament din Teleorman, la final

La sfârşitul acestei luni se va finaliza proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România”, a cărui implementare a debutat în luna februarie a acestui an. În acest proiect sunt implicate două sectoare ale municipiului Bucureşti şi 16 filiale judeţene ale Crucii Roşii, între care şi filiala din judeţul Teleorman.
Analizând situaţia centrelor de plasament de pe raza judeţului, conducerile Filialei de Cruce Roşie Teleorman şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman au stabilit că centrele sunt deficitare din punct de vedere al dotării, astfel că fondurile au fost investite în lenjerii de pat (cearşaf pat, cearşaf pilotă şi pernă).
Pentru că preţul celor 310 lenjerii de pat confecţionate au depăşit finanţarea Crucii Roşii German, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman a contribuit cu restul sumei în valoare de 1.300 lei. Gestul conducerii ISU Teleorman nu este o noutate, în fiecare an, de Sfintele Sărbători Pascale şi de Crăciun, pompierii teleormăneni fiind alături de copiii din centrele de plasament.
Pe lângă aceste lenjerii, fiecare centru a primit detergent lichid de rufe, din partea Crucii Roşii Teleorman.
Probabil că nimic din toate acestea nu i-a bucurat atât de mult pe copii, ca momentul în care le-au fost dăruite jucăriile de pluş colectate din donaţiile făcute de către cetăţeni din Alexandria.
Proiectul a fost lansat de Crucea Roşie România, în urma analizei activităţii în centrele de plasament şi este finanţat de Crucea Roşie Germană, finanţare ce ajunge la 2.000 EURO. Acesta are drept scop dotarea centrelor şi susţinerea de activităţi specifice pentru copiii şi tinerii aflaţi în centrele de plasament sau sub altă formă de protecţie socială, menite să contribuie la creşterea şi educarea acestora.

M. MEILĂ